Добавить новость
smi24.net
World News in Greek
Сентябрь
2023

Κλειστά τα σχολεία την Πέμπτη – Απεργούν οι εκπαιδευτικοί

0
Ta Nea 

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης θα συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο και καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Σε 24ώρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι σε διάφορους κλάδους, εκφράζοντας την αντίθεσή τους για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, που προωθεί η κυβέρνηση.

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) ανακοίνωσε πως θα συμμετέχει στην απεργία και καλεί καθηγητές και δασκάλους να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 10:30 π.μ..

Η ανακοίνωση της αναφέρει: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε τους/τις εργαζόμενους/ες να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα.

Η ΟΛΜΕ καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 10.30 π.μ.».

Σημειώνεται ότι ανάλογες ανακοινώσεις εξέδωσαν επίσης η ΟΙΕΛΕ και πολλές ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, που καλούν σε μαζική συμμετοχή σε διάφορες πόλεις.

«Η ΟΙΕΛΕ με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της προκηρύττει 24ωρη απεργία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκπαιδευτικών Φροντιστηρίων, Κέντρων Ξένων Γλωσσών και ΙΕΚ, για την Πέμπτη 21η Σεπτεμβρίου 2023, με κύριο αίτημα την απόσυρση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας, το οποίο εισάγεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής την ημέρα εκείνη», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), η οποία ζητά, μεταξύ άλλων, την απόσυρση του νομοσχεδίου, την επαναφορά των αποδοχών των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία που είναι παγωμένες εδώ και 12 χρόνια στα προ 2011 επίπεδα και την άμεση βελτίωση των συνθηκών εργασίας με εντατικούς ελέγχους και αυστηροποίηση του πειθαρχικού πλαισίου για τις ιδιωτικές μονάδες εκπαίδευσης.

Η ΟΛΜΕ απαιτεί την απόσυρση του νομοσχεδίου

Ποιοι απεργούν την Πέμπτη

Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου η χώρα θα βρεθεί σε απεργιακό κλοιό, καθώς τα Συνδικάτα και τα Εργατικά Κέντρα αντιδρούν στο εργασιακό νομοσχέδιο, που συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Κινητοποιήσεις για εκείνη την ημέρα έχει προαναγγείλει η ΑΔΕΔΥ, η οποία τονίζει πως «λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις που εκφράστηκαν κατά του αντεργατικού νομοσχέδιου, που ήδη συζητείται στη Βουλή και τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από Εργατικά Κέντρα της Αττικής, το Δ.Σ. πήρε απόφαση στη συνεδρίαση για 24ωρη απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, την οποία θα δημοσιοποιήσει μαζί με τον τόπο της συγκέντρωσης μετά την δημοσιοποίηση της σχετικής απόφασης από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας».

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφάσισε επίσης την προκήρυξη 24ωρης απεργίας. Στην ανακοίνωσή του σημειώνει: «Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε σε απεργιακή ενωτική συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος και ώρα 11 π.μ.».

Επίσης, σε 24ωρη παμπειραϊκή απεργία καλεί τα μέλης η ΠΕΝΕΝ (ναύτες), η οποία στηλιτεύει ως «προδοτική και υπονομευτική» της στάση της ηγεσίας – πλειοψηφίας της ΠΝΟ, η οποία αρνήθηκε την σύγκλιση του οργάνου.

Με τη σειρά της, η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει, μεταξύ άλλων: «Το νομοσχέδιο θεσπίζει διατάξεις που καταργούν το 8ωρο, την πενθήμερη εργασία και ποινικοποιούν την συνδικαλιστική δράση. Για να “ζήσει” αξιοπρεπώς ένας εργαζόμενος θα πρέπει να αμείβεται αναλόγως στο ωράριο εργασίας του και όχι να αναγκάζεται να δουλεύει νυχθημερόν σε πολλούς ή έναν εργοδότη χωρίς ανάπαυση. Ακόμα και σήμερα εργοδότες και δημόσιο δεν σέβονται θεσμοθετημένα εργασιακά δικαιώματα και εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους με κακοπληρωμένη εργασία, με οφειλόμενα δεκάδες ρεπό και ημέρες κανονικών αδειών. Πόσο μάλλον μετά την ψήφιση ενός τέτοιου νομοσχεδίου που ελαστικοποιεί περαιτέρω τις εργασιακές σχέσεις».

Στάσεις εργασίας στα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλόνικη

Το ΠΑΜΕ, που επίσης απευθύνει κάλεσμα σε απεργία, κάνει λόγο για νομοσχέδιο «τερατούργημα» που «επιβάλλει 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, 78 ώρες δουλειάς την εβδομάδα, προχωρά στην κατάργηση του διαλείμματος της εργασίας, μιας σειράς επιδομάτων ως αποτέλεσμα της κυριαρχίας των νέων ελαστικών μορφών απασχόλησης, του πενθήμερου και της Κυριακής αργίας και σε μια σειρά νέους κλάδους όπως στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών».

Σημειώνεται ότι, αποφάσεις για απεργία έχουν πάρει και τα Εργατικά Κέντρα: Πάτρας, Λαυρίου – Ανατ. Αττικής, Λάρισας, Ιωαννίνων, Εύβοιας, Αρτας, ΒΣ Δωδεκανήσου, Θεσπρωτίας, Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Λευκάδας, Ημαθίας «Γιώργος Βουτυράς», Σάμου, Λέσβου, Ζακύνθου, Λαμίας, Αμαλιάδας, Κέρκυρας, Φωκίδας. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι Ομοσπονδίες Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, Λογιστών, Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος, Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Οικοδόμων, Φαρμάκου.

Χειρόφρενο θα τραβήξουν τα λεωφορεία

Στην 24 απεργία θα συμμετάσχει και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Ως εκ τούτου με απόφασή τους οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας.

Τα λεωφορεία θα κινούνται από τις 9:00 π.μ. έως τις 9:00 μ.μ.. Οι στάσεις εργασίας είναι προγραμματισμένες από την έναρξη της βάρδιας στις 5:00 π.μ. το έως τις 9 π.μ. και από τις 9:00 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας στις 12 τα μεσάνυχτα.

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ από την έναρξη της βάρδιας ως τις 8:00 π.μ. και από τις 9:00 μ.μ. ως τη λήξη της βάρδιας.

«Λέμε όχι στην εργασία άνω του 8ώρου, στην 6ήμερη εργασία που καταργεί το πενθήμερο, στην απασχόληση μέχρι 13 ώρες χωρίς προσαύξηση των αποδοχών, στις συμβάσεις μηδενικών ωρών τροποποιώντας τον χρόνο εργασίας, στην λύση των συμβάσεων των υπό δοκιμή εργαζομένων χωρίς αποζημίωση, στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, των απεργιών και κινητοποιήσεων.

Διεκδικούμε πενθήμερη εργασία και κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, πραγματικές αυξήσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες επιβίωσης, προσλήψεις οδηγών και τεχνικού προσωπικού στον ΟΑΣΘ, φρένο στο ξεπούλημα του δημόσιου αγαθού των Δημόσιων Αστικών Συγκοινωνιών στους ιδιώτες», καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων.Игорь Крутой, Лариса Долина, Дима Билан и другие российские звезды на гала-концерте благотворительного детского фестиваля «Добрая волна»

«Мы все отсюда вышли, даже если никогда здесь не были»: автор путеводителей-комиксов рассказала об ощущениях от Пскова

В магазинах Петербурга нашли зараженную чумой свиней колбасу

Наира Зограбян: Маленький Нвер, которого мы все искали, убили азербайджанцы


Max Mara, коллекция весна-лето 2024

Не надо бояться возраста: доктор Леонид Рошаль рассказывает о секрете активного долголетия

Школы опять уходят на дистант? Все про новые ограничения в связи с ковидом и ОРВИ

Отдых осенью в России 2023


Top 10 Underrated Members Of The X-Men

In the small town of Ishimbay in the Republic of Bashkortostan

All The Ways Mt. Everest Can Kill You WIRED

Gluten-Free Crepes - Easy Refined Sugar-Free Almond Oat Crepes Recipe


«Мы все отсюда вышли, даже если никогда здесь не были»: автор путеводителей-комиксов рассказала об ощущениях от Пскова

Политтехнолог. Политтехнолог в Москве. Российский политтехнолог.

Игорь Крутой, Лариса Долина, Дима Билан и другие российские звезды на гала-концерте благотворительного детского фестиваля «Добрая волна»

Интересные фотографии 1990 -х


Defend your interstellar factory when Dyson Sphere Program gets combat this December

Atomic Heart запустили на Android-смартфоне через termux-box — результат не радует

Вышла игра Lord of the Cube. За первые 10 круток можно выбить 2+ SSR-героев

Масштабные соревнования в Иванове объединят сильнейших кудоистов России.


Переваги трикотажного одягу для дому: зручність, стиль та якість


Политтехнолог. Политтехнолог в Москве. Российский политтехнолог.

Наира Зограбян: Маленький Нвер, которого мы все искали, убили азербайджанцы

Дружил с Высоцким, 14 раз умирал. Судьба актера из «Москва слезам не верит»

3 000 км, 10 городов и море впечатлений: большое семейное приключение Тутты Ларсен по России


НА ГИБЕЛЬ РЕСПУБЛИКИ АРЦАХ (НАГОРНЫЙ КАРАБАХ). ИХ ПРЕДАЛИ ВСЕ – НИКИТА ШАНГИН

Замкнули Садовое кольцо: Мотосезон завершили ежегодным заездом

Мемориальный комплекс «Юрьевский рубеж» претендует на звание одного из главных достижений Архангельской области

Синоптик Леус: в Москве в субботу ожидается до +25°C


«Теперь я слышу!». Истории школьников, которым вернули слух

Туристам в Удмуртии более всего нравятся Сарапул и Воткинск

Риелтор назвала главные ошибки россиян при покупке квартиры в новостройке

Филиппов: День старшего поколения отпразднуют в Москве с 26 по 29 сентября


Теннисист Сафиуллин прошел в полуфинал турнира ATP в Китае

Хачанов вышел в четвертьфинал турнира ATP в Китае

Рыбакину не допустили до второго раунда турнира в Токио

Две российские теннисистки вылетели из топ-20 рейтинга WTA


Проверять аптечку перестали, за летние шины зимой — штраф: как изменились правила ПДД

Врач Лысенко предупредил о риске миокардита после перенесённой на ногах инфекции

На северо-западе Москвы сотрудники Росгвардии спасли пожилую женщину

"Осторожно, Москва": на юго-западе столицы сорвалась строительная люлька


Музыкальные новости

На певицу Lizzo подали еще один иск в суд из-за харассмента и дискриминации

Гонорары оставшихся в России Басты и Zivert поднялись в несколько раз

Пианист Борис Березовский выступит в Петербургской филармонии 26 сентября, в программе – Бетховен, Прокофьев и Мендельсон

Мама Тимати показала первые шаги 9-летней дочки рэпера Алисы в кино: подписчики в восторге


Наира Зограбян: Маленький Нвер, которого мы все искали, убили азербайджанцы

Исследование: жители Москвы больше других откладывают на пенсию

Дружил с Высоцким, 14 раз умирал. Судьба актера из «Москва слезам не верит»

Политтехнолог. Политтехнолог в Москве. Российский политтехнолог.


Мастер-класс для ветеранов СВО и членов семей военнослужащих прошел в Самарском филиале Фонда "Защитники Отечества"

Игорь Крутой, Лариса Долина, Дима Билан и другие российские звезды на гала-концерте благотворительного детского фестиваля «Добрая волна»

Игорь Маковский оценил ход реализации социально значимых проектов и мероприятий по повышению безопасности брянского филиала

Александр Лапшин: Азербайджанцы прямо в эти часы зачищают зону совершенного ими Геноцида против христиан Нагорного Карабаха


ГК TFN и сети АЗС «Нефтьмагистраль» и «ГазПром» (Газойл) заключили новые контракты.

ОСАГО пересчитают в России 

«Фонтанка»: Греция развернула первую машину из России

Розовый «автомобиль Барби» заметили в столичном районе Гольяново


Владимир Путин поздравил Сергея Собянина со вступлением в должность

Анонсирована встреча Путина с избранными главами регионов России

Президент встретится со всеми избранными губернаторами

Каким путём Путин решил повести Россию, объяснил Хазин
Филиал № 4 ОСФР по Москве и Московской области информирует: В Московском регионе свыше 2,5 тыс. граждан с инвалидностью получили компенсацию по полису ОСАГО

Ярослав Францев выпустит на сцене Архдрамы сайнс-арт спектакль об онкологии

Кардиохирург Лысенко объяснил, почему ожирение сокращает жизнь

Возле столичных поликлиник создали более 600 зон отдыха в рамках реконструкции


Польша требует от Киева извинений за чествование в канадском парламенте ветерана-нациста


«Локомотив» одержал волевую победу над «Зенитом» в матче РПЛ

Ксения Собчак, Константин Богомолов, Игорь Верник и другие на открытии выставки «Век спорта. К 100-летию Московского спорта»

Сборная Кузбасса выиграла золото на первенстве России по регби среди девушек

«Зенит» победил «Локомотив-Кубань» в финале Суперкубка Единой лиги ВТБСобянин: Собянин: Число патентов участников инновационного кластера выросло на четверть

Собянин: Количество патентов участников МИК выросло на четверть

Мэр Сергей Собянин: в Москве благоустроили Коньковские пруды

Мэр Москвы Собянин: в индустриальном парке «Руднево» достроили 19-й корпус


Бирюков: прошедшим летом воздух в Москве был чище, чем год назад

Гидрометцентр объявил высокий уровень пожарной опасности в Москве и области

На рынке безопасности представят первую отечественную экосистему

Специалисты Мосприроды выпустили около 30 зайцев на волю в ТиНАО, Новая Москва


Росгвардейцы задержали мужчину, подозреваемого в краже пылесоса

На юго-востоке области лесопожарная обстановка остается сложной

Туристам в Удмуртии более всего нравятся Сарапул и Воткинск

Врач Лысенко предупредил о риске миокардита после перенесённой на ногах инфекции


«Эко! Весельё» – лучшие творческие программы показывают коллективы Поморья

Учитель-логопед Ольга Долгополова представит Поморье в финале конкурса «Воспитатель года России – 2023»

В Архангельске проходит всероссийская конференция в области истории фортификации

Достижения Архангельской области представлены в онлайн-проекте Международной выставки-форума «Россия»


В епархии Крыма назвали чудом спасение иконы после ракетного удара

Выставка-знакомство «Школа человечности Василия Сухомлинского»

Настольный термопринтер печати этикеток XPrinter XP-365B

Стали известны победители CRIMEA URBAN AWARDS-2023


FT: Москва успешно обходит санкции стран G7 в отношении экспорта нефти

"Осторожно, Москва": на юго-западе столицы сорвалась строительная люлька

Денис Сафин рассказал о стратегической цели социальных инвестиций «Уральской Стали»

Производство по изготовлению металлоконструкций появится в Воскресенске


СМИ24.net — правдивые новости, непрерывно 24/7 на русском языке с ежеминутным обновлением *