< >
Мы в Telegram
Добавить новость
smi24.net

World News in Swedish

Новости от Russia24.pro

Russia24.pro Каталог
Февраль
2024
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29

Все новости

Svenska pingisherrarna utslagna i VM

Expressen 

Till åttondelen, men inte längre. Sveriges bordtennisherrar är utslagna ur lag-VM redan i åttondelsfinalen. Taiwan vann med 3–2 i matcher.

USA-börserna ser ut att fortsätta ned

Dagens Industri 

De ledande amerikanska börserna väntas sjunka i onsdagens inledande handel. Nervositeten tilltog inför kvartalsrapporten från Nvidia, som rusat i den senaste tidens AI-hajp, samt Fed-protokollet.

Förskolans personal är inga soldater

SvD 

Vad som nu rapporteras från Malmö är mångkulturalism i praktiken. Och svaret på den är inte fler ”utbildningsinsatser”, utan en restriktiv migrationspolitik under lång tid.

Nordic LEVEL Technology avtalar brandskydd för datacenter till värde av ca 50 MSEK

Dagens Industri 

Framgångarna för Nordic LEVEL Technology AB inom teknisk säkerhet och brandskydd för datacenter fortsätter. Avtal av strategisk vikt har tecknats med en av Europas ledande aktörer inom datacenter, Winthrop Technologies Sweden AB(1), om leverans av tekniskt brandskydd för byggnad 2 i byggnationen av datacenter i Gävleborgs län där bolaget färdigställde första hallen 2023. Avtalet om tekniskt brandskydd, det största i bolagets historia, omfattar material, installation, driftsättning och utbildning. Читать дальше...Nyfosa stryper utdelningen – aktien pressas

Dagens Industri 

Fastighetsbolaget Nyfosas intäkter uppgick till 882 miljoner kronor i det fjärde kvartalet 2023. Analytikerna i Infronts sammanställning av fem estimat hade räknat med 873 miljoner kronor. Aktien, som redan före rapporten var ner cirka 5 procent, pressas ytterligare.

Säpo larmar: Främmande makt vill åt företagen

Dagens Industri 

Det senaste året har säkerhetsläget förändrats allvarligt och utgör ett hot mot svenskt näringsliv, enligt Säpo. Företagare uppmanas att vara vaksamma.  ”Det är otroligt viktigt att man bedömer huruvida ett uppköp och investering i en verksamhet kan vara av vikt för Sveriges säkerhet”, säger Daniel Stenling, chef för Säkerhetspolisens kontraspionage.

Jesper Pettersson lämnar Linköping för spel i Rögle

Expressen 

Det blir ingen fortsättning i Linköping för backen Jesper Pettersson.

Trots att man tittade på en framtida lösning så har man inte kunnat komma överens.

Enligt Expressens uppgifter är Pettersson i stället överens med SHL-konkurrenten Rögle.

– Vi för diskussioner om hans framtid på olika håll och vårt jobb är att se över spelarens bästa, säger hans agent Jacob Hedin.

Rutger Arnhult: ”Inte längre pressade att behöva sälja”

Dagens Industri 

Fastighetsbolaget Corems vd Rutger Arnhult ser slutet på nedskrivningstrenden som synts i fastighetsbolagens rapporter de senaste kvartalen. Det sa han på Corems rapportpresentation på onsdagen och berättade om den ”kanske sämsta affären” i sitt liv.

Skidskytten Viktor Brandt från Karlstad har landat efter VM-guldet

Svt.se 

Skidskytten Viktor Brandt från Karlstad tog i helgen VM-guld i skidskyttestafetten. När SVT Värmland får tag på honom sitter han hemma i Östersund och förbereder sig för nästa tävling. – Jag sänker inte förväntningarna nu, säger Victor Brandt.

Så blev sextiotalshusen en energikälla – kunde sälja el redan första året

Dagens Industri 

Steg för steg har bostadsrättsföreningen Trelleborgshus 1 förbättrat sin energiprestanda. Kronan på verket är de solceller som installerades 2021 och som redan första sommaren genererade ett så stort överskott att BRF:en kunde börja sälja el – Man gör en sak, tjänar in pengar på det, och så lägger man besparingen på nästa sak, säger tidigare ordföranden Urban Nilsson.

СМИ24.net — правдивые новости, непрерывно 24/7 на русском языке с ежеминутным обновлением *