Добавить новость
smi24.net

World News in Swedish

Новости от Russia24.pro

Russia24.pro Каталог
Март
2023
1234567891011121314151617181920
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Все новости

Så undviker du passpanik – kort väntetid i Västmanland

Svt.se 

Behöver du ett nytt pass inför sommarens resa? Då ser läget ljust ut i Västmanland. – Vi har jättemycket lediga tider, vi är tillbaka på normal leveranstid och det är nu man ska boka en tid om man vill ha sitt pass snabbt och säkert inför sommaren, säger Ella Almroth tf gruppchef passexpeditionen Västerås.

Spionhärvan: Sprickan mellan bröderna – möttes i rättssalen

Expressen 

De dömda spionbrödernas enade fasad i domstolen har spruckit.

Peyman Kia, 42, erkänner spioneri.

Lillebror Payam Kia, 36, håller fast vid sitt förnekande och ställer sig iskall till broderns vädjande om att han ska erkänna sin del i spionhärvan.

”Jag tror inte han mår bra”, är broderns enda kommentar efter Peyman Kias vädjan. Ljungandalens simhall i Fränsta har nioårsgräns för att bada själv

Svt.se 

Badhusen i Västernorrland har olika åldersgränser för när barn får bada själva. I Ljungandalens bad & sport i Ånge kommun ska man vara nio år och simkunnig för att bada utan vuxensällskap. Samtidigt rekommenderar Svenska Livräddningssällskapet en 12-årsgräns för ensambad.

Therése Lindgrens barnbeslut – tankarna bakom

Expressen 

Therése Lindgren är öppen med sitt beslut att inte skaffa barn.

Hon har både hyllats och stöttats efter att hon gick ut offentligt med det.

Nu berättar hon om bakgrunden.

– Jag känner inte någon längtan, säger hon.

Tysk nervositet: tar ut kontanter – köper guld

SvD 

Schweizarna skäms efter nationalklenodens fall. I gulfstaterna står bankerna stadigt, tack vare kopplingen till ländernas kungahus. Och i Tyskland växer nervositeten bland småsparare med besparingar på banken: ”Lika bra att ta ut en del och lägga i madrassen.”

Så bra är vegoprodukterna – för klimatet och miljön

Svt.se 

Vegetariska produkter med ”biffar”, ”färs” och ”filéer” har blivit ett populärt alternativ för de som vill äta klimatsmart. Idag finns ett stort utbud av olika produkter, med ett proteininnehåll som liknar animaliska produkter. Men hur bra är de för klimatet och miljön?

Åklagaren överklagar inte friande domen mot Mats Årjes

Svt.se 

Åklagaren väljer att inte överklaga tingsrättens friande dom i fallet med Mats Årjes som anklagats för sexuellt ofredande. – Även om jag är missnöjd med tingsrättens dom har jag sammantaget gjort bedömningen att hovrätten inte kommer att ändra domen, säger kammaråklagare Johan Knies.

СМИ24.net — правдивые новости, непрерывно 24/7 на русском языке с ежеминутным обновлением *