Добавить новость
smi24.net

World News in Dutch

Новости от Russia24.pro

Russia24.pro Каталог

Все новости

Kost overstromingen in Wallonië opgelopen tot bijna 2 miljard euro

HLN.be 

De Waalse regering en de verzekeraars hebben een nieuw akkoord gesloten over de verdeling van de 323 miljoen euro extra die de overstromingen in Wallonië hebben gekost aan de slachtoffers. Dat schrijft L'Echo zaterdag. In totaal kostten de overstromingen van juli 2021 963 miljoen euro aan de verzekeringsinstellingen en 1,03 miljard euro aan het Waals gewest.

VN-topman Guterres bezorgd over geweldspiraal Israël, VS bieden hulp aan

HLN.be 

VN-topman Antonío Guterres veroordeelt de aanval op mensen bij een synagoge in Oost-Jeruzalem met klem. Ook landen als de VS, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Arabische Emiraten hebben hun afschuw uitgesproken. De Amerikaanse president Joe Biden heeft zijn veiligheidsdiensten gevraagd Israël hulp te bieden.

Luc Appermont won in zijn carrière maar liefst 14 ‘Gouden Ogen’, maar waar zijn die nu? Showbits gaat op onderzoek

HLN.be 

Luc Appermont is niet voor niets verkozen tot voorzitter van de nieuwe mediaprijzen ‘Kastaars!’. Hij is de koning van de ‘Gouden Ogen’. Liefst 14 prijzen sleepte hij als populaire presentator in de wacht. Of die trofeeën allemaal bij hem op de schouw staan, wilde Jarne van Showbits wel eens weten. Niet zo blijkt, Luc is er heel discreet over. Enkele ‘Ogen’ heeft hij zelfs uitgeleend aan petekinderen, maar wel met de absolute belofte dat deze na z’n dood niet verpatst worden op één of andere rommelmarkt.

Maffiabaas stuurde miljoenen naar zoon Nederlandse drugsbaron Taghi

HLN.be 

Maffiabaas Raffaele Imperiale liet in 2021 miljoenen euro's bezorgen aan Ridouan Taghi's oudste zoon. Dat blijkt uit een uitgebreide reconstructie op basis van strafdossiers door ‘RTL Nieuws’ en ‘Follow The Money’. Het geldtransport was onderdeel van een uitgebreid smokkelnetwerk van drugs en cash via Nederlandse bedrijventerreinen.

Natali Broods kiest als ‘Master’ haar tien beste films op Filmfestival Oostende: “Er was een tijd dat ik me écht verloor in losse contacten”

HLN.be 

Dora Van der Groen zag geen actrice in haar, maar intussen dartelt Natali Broods (46) al jaren tussen de planken, het scherm en de bioscoop. Als ‘Master’ van het Filmfestival Oostende koos ze tien films die haar onder de huid kropen en linkt ze de thema’s aan eigen ervaringen. Zo vertelt de actrice over de band met haar familie, de liefde voor haar gezin en twee kinderen en haar onzekerheden. “Zelf heb ik nooit veel angst gehad, maar dat is veranderd sinds de geboorte van mijn twee zoontjes.”INTERVIEW. Jan Jambon: “Geen minister na 2024? Ik ga er geen traan om laten”

HLN.be 

Nee, Jan Jambon (N-VA) schaamt zich niet. Integendeel: hij gooit de boemerang terug in het gezicht van Conner Rousseau (Vooruit). “Weet je waar ik mij voor zou schamen? Voor al die flauwekul die de socialisten indertijd in het onderwijs ingevoerd hebben.” De Vlaamse minister-president schiet met scherp en maakt z’n borst nat voor een pittig voorjaar. Maar wat na 2024?

COLUMN. “Wachtlijsten, gebrek aan medicijnen, tekort aan personeel... Elke dag zijn er zorgelijke signalen als het over onze gezondheid gaat”

HLN.be 

Elke zaterdag blikt onze columniste terug op de week. Het tekort aan sommige medicijnen in ons land, is het zoveelste signaal van een geneeskunde onder druk. Wachtlijsten in de psychiatrie, kortere opnames in het ziekenhuis, fusies, zorgpersoneel dat men tot in India zoekt... Als patiënt weinig geruststellend. “Je voelt je soms een hete aardappel die continu doorgeschoven wordt.”

Roos Vormer is blij dat haar man weer kan voetballen (maar zondag niet): “Als je de enige bent die constant vrolijk moet doen... ‘Ja, dááág. Zoek het ‘effe’ lekker uit’”

HLN.be 

Na meer dan acht jaar lief en leed te delen met Club, zit ze straks samen met Ruud Vormer in een loge van Zulte Waregem. “Ik ben blij dat hij níet mag spelen, het is zo al verwarrend genoeg.” Roos America (37), over de breuk van manlief met blauw-zwart. “Als Ruud gefrustreerd is, is álles zwart en slecht.”

WEERBERICHT. Frisse zaterdag met opklaringen

HLN.be 

Vanochtend hangen er vaak lage wolken. Op sommige plaatsen zijn mooie opklaringen mogelijk, vooral dan in het zuidoosten. Daarna verschijnen er meer opklaringen en wordt het wisselend bewolkt in de loop van de namiddag. Het blijft droog met maxima van -2 graden op de Hoge Venen en +5 graden aan zee. De wind is zwak tot matig uit noordoost. Dat meldt het KMI.

Phoebe Waller-Bridge werkt aan Tomb Raider-serie voor Amazon

HLN.be 

De videogame ‘Tomb Raider’ wordt mogelijk opnieuw verfilmd. Streamingdienst Amazon Prime wil er een tv-serie van maken en actrice Phoebe Waller-Bridge zou zijn aangetrokken als scriptschrijver, zeggen bronnen tegen ‘The Hollywood Reporter’.

De week voorbij: Een VVD-feestje

Het Financieele Dagblad 

Slingers en bitterballen bij de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie, die 75 jaar bestaat. Dus hebben wij politiek verslaggever Bas Knoop en MKB-redacteur Frits Conijn gevraagd je bij te praten over 75 jaar VVD.

Minstens twee doden door overstromingen in Nieuw-Zeeland

HLN.be 

Zeker twee mensen zijn om het leven gekomen door de overstromingen die Auckland, de grootste stad van Nieuw-Zeeland, troffen. Twee anderen worden nog vermist. De stad registreerde vrijdag een recordhoeveelheid regen. Daardoor kwam onder meer de aankomsthal van het vliegveld van de stad onder water te staan en werd het afscheidsconcert van Elton John op het laatste moment geannuleerd.

Politie Memphis deelt schokkende beelden van fatale arrestatie zwarte man: “Deze aframmeling heeft geleid tot zijn dood”

HLN.be 

De politie van de Amerikaanse stad Memphis heeft vannacht enkele video's vrijgegeven waarop te zien is hoe Tyre Nichols drie weken geleden werd gearresteerd. Op de beelden is te zien hoe de 29-jarige zwarte Amerikaan door meerdere agenten wordt geschopt en geslagen. Hij overleed drie dagen na zijn arrestatie. In verschillende Amerikaanse steden wordt nu gedemonstreerd

Politie Memphis geeft beelden fatale arrestatie Nichols vrij

HLN.be 

De politie van de Amerikaanse stad Memphis heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag even voor 01.00 uur (Belgische tijd) enkele video's vrijgegeven waarop te zien is hoe Tyre Nichols drie weken geleden werd gearresteerd. Deze 29-jarige zwarte Amerikaan overleed enkele dagen na zijn gewelddadige arrestatie.

СМИ24.net — правдивые новости, непрерывно 24/7 на русском языке с ежеминутным обновлением *