Январь
2023

Trippel norsk i IBU-cupen i Pokljuka

0

Sindre Fjellheim Jorde vant 15-kilometeren i IBU-cupen i skiskyting i slovenske Pokljuka fredag. Mats Øverby og Vebjørn Sørum fulgte nærmest.

Dermed ble det helnorsk seierspall i rennet på kort normaldistanse. Seks norske løpere plasserte seg blant de ti beste.

Jorde bommet én gang, noe som ga 45 tilleggssekunder. I mål var han 39,5 sekunder foran Øverby.

Lier-gutten Øverby skjøt fullt hus, men endte likevel bak Jorde. Sørum bommet en gang og endte på 3.-plass 56,1 sekund bak vinneren.

Endre Strømsheim fra Bærum tok femteplassen. Isak Frey ble nummer sju, mens Aleksander Fjeld Andersen fulgte på 10.-plass.

I kvinneklassen over 12,5 kilometer ble Juni Arnekleiv beste norske på 7.-plass. Hun bommet to ganger, fikk halvannet tilleggsminutt og endte 1.54 minutt bak den italienske vinneren Hannah Auchentaller.