Мы в Telegram
Добавить новость
smi24.net
World News in Romanian
Сентябрь
2023

Ce îi lipsește Rusiei pentru a câștiga un război lung cu Ucraina

0
Timpul 

Rusia nu este pregătită pentru un război lung. Adică, războiul poate fi „lent”, așa cum a fost timp de 10 ani în Afganistan. Dar Rusia nu este pregătită pentru ceea ce se întâmplă acum; ar fi vrut demult să ia o pauză, de-acum un an. A început mobilizarea în speranța că va întoarce situația în favoarea ei, obținând un fel de înghețare a conflictului, pentru ca apoi, în condiții mai confortabile, să se îndrepte din nou spre obiectivele pe care și le-a propus inițial. Este un paradox: Rusia nu este pregătită să lupte de mult timp, dar nu-și poate abandona obiectivele. Iar obiectivele sale sunt distrugerea Ucrainei ca stat, spune expertul militar Pavel Luzin, într-un interviu acordat Novaia Gazeta Europa.

Dar totuși, Rusia învață din propriile greșeli, iar analiștii militari occidentali recunosc acest lucru. Acum un an au fost surprinși de modul în care lupta Rusia, dar acum nu mai face aceleași greșeli.

Ei bine, de exemplu, se pare că au încetat să se mai miște din loc în loc în coloane mari cu echipament și muniție, astfel încât Forțele Armate ucrainene să poată distruge întreaga coloană deodată.

Lipsa de libertate

Sistematic, nimic nu s-a schimbat în acțiunile armatei ruse. Nivelul de pregătire intelectuală a sergenților și ofițerilor era la limita inferioară acum un an și jumătate și nu a crescut. Acești oameni au abilități cognitive foarte limitate. Are loc o anumită adaptare la situație, dar nu există niciun progres în acest sens.

Este vorba de o întreagă generație de ofițeri care sunt pur și simplu perdanți în sensul cel mai literal al cuvântului, adică oameni care s-au descurcat prost la școală și nu se poate face nimic în privința asta.

De sus în jos, autoritatea nu a fost niciodată delegată, conducerea politică nu are încredere în armată, militarii de rang superior nu au încredere în cei de jos. Acest lucru nu se poate schimba și acesta este factorul fundamental de la care începe totul.

În Ucraina, există libertate în școli. În școlile obișnuite. În școlile rusești nu a existat libertate în ultimii 15 ani. Acest lucru duce la degradarea oamenilor. Pur și simplu la degradare socioculturală. Și armata suferă de asta.

Forțele armate ucrainene își cunosc bine inamicul. Desigur, au propriile lor probleme, propriile lor dificultăți. Cea mai mare problemă este logistica, numărul de arme disponibile față de cele necesare. Dar asta se rezolvă.

Rusia a folosit rachete pentru a distruge infrastructura civilă din Ucraina din simplul motiv că nu știa unde sunt instalațiile militare. Iar ucrainenii au recunoaștere prin satelit. Toate aceste sisteme de arme de precizie funcționează împreună cu sistemele de recunoaștere. Ucraina are sateliți pentru asta, dar Rusia nu. Prin urmare, Rusia nu știe unde anume se află ceva în Ucraina, spune analistul ucrainean.

Rusia are încă propriile sale tehnologii militare avansate. Are un sistem numit Streleț, care transmite informații de la un grup de drone către echipajele de artilerie.

Da, dar acesta este un sistem de recunoaștere de artilerie, iar raza de acțiune de artilerie este de 20 de kilometri. Acesta este nivelul tactic. În plus, tot ceea ce are Rusia în acest domeniu este realizat folosind componente de import. Încet, încet ucrainenii îi alungă, iar pentru asta, cercetarea prin satelit este foarte utilă. Și nu numai cea prin satelit, ci și cu ajutorul dronelor. În schimb, Rusia a lovit acolo unde a putut lovi.

Pentru electrocentrale se cunosc coordonatele și pentru aerodromuri se cunosc coordonatele, pentru transformatoare și așa mai departe. Adică au fost angajați în terorism, pentru că nu știu unde sunt țintele militare în Ucraina. Dronele Shahed zboară în orașe pentru că Rusia nu știe unde se află instalațiile militare în Ucraina., crede expertul militar.

Uniunea Sovietică era un imens complex militar-industrial sovietic. Dar cea mai avansată parte a complexului militar-industrial sovietic erau fabricile situate în Republica Socialistă Sovietică Ucraineană. Calitatea construcției, rachetele, producția de avioane și producția de motoare de aeronave au fost cele mai avansate din Ucraina. Cea mai avansată resursă cibernetică este la Harkov și Kiev, spune expertul militar Pavel Luzin.

Ofițerii, decimați

Armata lui Putin are probleme și cu ofițerii și cu sergenții normali. În ceea ce privește ofițerii, statul major de comandă a fost deja distrus de acest război pentru o întreagă generație.

În primele luni de război, Rusia a capturat un teritoriu imens, apoi a săpat și s-a întărit pe el. Operațiunile sale ofensive din ultimii 15-20 de ani au fost planificate pe baza experienței din Afganistan sau Cecenia: capturezi rapid și apoi duci război de contra-gherilă. Fără opoziție din partea armatei regulate.

Rusia nu știe să atace împotriva unei armate regulate

Rusia nu știe să atace împotriva unei armate regulate. Când a fost ultima dată când a trebuit să facă asta? În anii 1940. Bazându-se pe vasta resursă demografică a zonei rurale și pe resursa industrială a Statelor Unite.

Dar nu toate armatele din lume sunt învățate să lupte prin experiența unui război adevărat. Există știință militară…

Armata ucraineană avea și mai puțină experiență, fără Cecenia, nici nu exersase nimic până la începutul războiului din 2014.

Dar au trecut nouă ani din 2014. Ucraina știe să lupte mai bine decât armata rusă, care se afla în Donbas în secret și în număr foarte limitat. Iar forțele armate ucrainene au trecut toate prin Donbas, cunosc foarte bine punctele forte și slăbiciunile armatei ruse.

„Armata rusă nu a învățat să atace împotriva unor forțe armate regulate. Dar în defensivă au practicat acțiuni specifice împotriva unei armate regulate, începând cu 1999. Au cheltuit sute de miliarde de ruble pentru achiziționarea de echipamente de război electronic, care este necesar în apărare, dar inutil în atac“, spune Luzin în Novaia Gazeta Europa.

Ce urmărește armata ucraineană

„ISIS nu fusese niciodată o armată regulată, dar timp de patru ani coaliția internațională a eliminat-o treptat. Pentru că tu, fiind în defensivă, poți miza pe timp. Așa au făcut chinezii sub Chiang Kai-shek, au rezistat atât de mult japonezilor, deși au fost slăbiți de un război civil de 15 ani. Au creat ambuteiaje pe drumuri din corpuri vii. Au recrutat un batalion de oameni neantrenați și neînarmați din sate și i-au aruncat în luptă. Japonezii pierdeau timpul pentru a elimina cumva batalionul care stătea pe drumul lor. Apoi trebuia să se odihnească și să-și refacă forțele, iar la acea vreme armata lui Chiang Kai-shek ocupa câteva poziții mai convenabile, în timp ce în ceea ce privește echipamentul și abilitățile tehnice nu era comparabilă cu japonezii. Armata rusă nu doar că deține anumite poziții, ci încearcă și să tragă cumva înapoi. Nu are unde să se grăbească.

Se dovedește că acum armata rusă face exact ceea ce este pregătită: a cucerit poziții și se apără.

Forțele Armate ale Ucrainei folosesc abilitățile Rusiei împotriva acesteia, dar nu aș dori să continui acest subiect pentru că, așa cum v-am spus deja, nu comentez operațiunile militare. Pot doar să spun că Rusia își pierde acum pur și simplu armata. Misiunea contraofensivei ucrainene nu constă în eliberarea teritoriului imediat. Misiunea, atât a Forțelor Armate ale Ucrainei, cât și a Occidentului, este să facă astfel încât Rusia nu doar să-și piardă capacitatea de a lupta, ci să nu mai aibă nici măcar dorința de a face acest lucru. Vor să evite orice revanșă rusă în viitor“, spune expertul ucrainean.

Sursa: Ziare.com







Доктор Кутушов назвал болезни, которые поджидают отдыхающих у водоёмов

Дивный новый мир цифровизации: в Москве пройдет Форум «Время цифры»

Весь мир чипировали умом Ленина?! Раскрыта загадка Мавзолея В.И. Ленина. Проект "Святой Ленин".

До плюс 50 градусов: Каким городам России грозит аномальная жара летом 2024 года. Опубликован список


Фотопрогулка по советским городам. Классная серия!

Праздник в детском отделении от Клуба пациентов

Доктор Кутушов назвал болезни, которые поджидают отдыхающих у водоёмов

Тысячи активистов разгромили офис Socar в Стамбуле, обвинив «Азербайджан» в поддержке геноцидальной политики Израиля в Палестине


Rangers backed into a corner, must beat Panthers on road to force Game 7

Brentford B and Tiverton Town Friendlies Announced

When Narine asked Gambhir 'can I bring my girlfriend to IPL?'

Where to find Real Madrid vs Dortmund on US TV: June 1, 2024


Белоусов и его зам продолжают зачистку. Настала очередь главного коммунальщика Минобороны. Обвинение просит 12 лет за взятку

Доступный, летний, твой – StarLine A60 BT GSM ECO

Дизельный, рамный, с блокировками. Новый внедорожник скоро появится в России

Распределяй и управляй: водители «Грузовичкоф Бизнес» – о преимуществах работы и трудовых буднях  


"Расхитительница гробниц: Легенда о Ларе Крофт" получила дату выхода и тизер

Видеоновости: Дата релиза Tarisland, Zenless Zone Zero и Auroria, релиз Construction Simulator 4 и бета NFS Assemble

Лучшие Эхо в Wuthering Waves — соберите самую мощную сборку

Четвёртое дополнение Age of Wonders 4: Eldritch Realms завершит первый цикл поддержки игры



На борту самолета, летевшего из Москвы в Турцию, из-за жары погибла кошка якутского пилота

Управляющий ОСФР по г. Москве и Московской области Сергей Алещенко: «Обеспечение ТСР – право, гарантированное государством»

Весь мир чипировали умом Ленина?! Раскрыта загадка Мавзолея В.И. Ленина. Проект "Святой Ленин".

Филиал № 4 ОСФР по Москве и Московской области информирует: Свыше 5,2 миллиона жителей Московского региона получают набор социальных услуг в натуральном виде


«СВЯТОЙ ЛЕНИН» легально изготавливает армии и спецслужбы. 6 серия. СЕРЬЁЗНЫЙ НОВОСТНОЙ СЕРИАЛ.

Юморист Петросян заявил, что в 19 лет отказался сыграть Шурика в комедии Гайдая

Дождь, гроза, град и сильный ветер сохранятся в Москве до конца дня

Источник 360.ru: во «Вкусно — и точка» в Москве произошла утечка азота


Выставку ко Дню медицинского работника подготовили в центрах госуслуг

В Самарском театре драмы состоится премьера спектакля "Два благородных дона"

21 передвижная камера во Владимирской области переедут на новые места

Мазур: Томская область "повернула" на восток раньше других регионов РФ


Медведев вышел в 1/8 финала «Ролан Гаррос» — 2024

Азаренко не смогла выйти в 1/16 финала открытого чемпионата Франции по теннису

Медведев высказался об игре Свёнтек

Потапова о поражении от Свентек на "Ролан Гаррос": организм дал сбой


Москва ответила на намерение Киева использовать Patriot в небе над Россией

Мазур: Томская область "повернула" на восток раньше других регионов РФ

РИА Новости: российские туристы испытывают проблемы с оплатой услуг в Турции

Выставку ко Дню медицинского работника подготовили в центрах госуслуг


Музыкальные новости

Гергиев с артистами Мариинского и Большого театров продолжат фестиваль «Гений места»

Депутат Ахмадинуров раскритиковал наряд Бузовой на выступлении в Уфе

В Йошкар-Оле с большим успехом прошел IV этап культурного проекта «Классика: история и современность»

Певица Орлова рассказала о процессе лечения Заворотнюк и врачебной тайне


На борту самолета, летевшего из Москвы в Турцию, из-за жары погибла кошка якутского пилота

Более 40 тысяч семей в Москве и области получают ежемесячные выплаты из средств материнского капитала

Управляющий ОСФР по г. Москве и Московской области Сергей Алещенко: «Обеспечение ТСР – право, гарантированное государством»

Филиал № 4 ОСФР по Москве и Московской области информирует: Свыше 5,2 миллиона жителей Московского региона получают набор социальных услуг в натуральном виде


Более 30 компаний из Нижегородской области пришли на первую встречу регионального сообщества инклюзивного бизнеса «Открыто для всех»

Стали известны все участники РПЛ сезона-2024/2025

В Москве прошла премьера документального фильма "Мамы и дети"

VK Fest 2024: Музыка и Развлечения на Открытых Площадках России


Первое историческое ралли в Москве 2 июня 2024

Отзывы об EXEED VX: что говорят владельцы в 2024 году

Как подобрать запчасти на китайские авто?

В России начались продажи нового компактного кроссовера GAC GS3, который стоит как LADA Vesta Sportline


«Так вкусно»: Путин поблагодарил главу Минсельхоза Узбекистана за фрукты

Москва рассчитывает на большую поддержку от банков КНР

Путин 7 июня выступит на ПМЭФ и будет говорить не только об экономике

Ташкент становится для Москвы точкой опоры – Астана проигрывает, уходя под Запад




"Все ждали, что Москва будет Третий Рим…". Заявление Калныньша вызывает беспокойство о его здоровье

Головная боль и галлюцинации: как защитить организм во время сильной жары

Собянин: Новый корпус больницы святого Владимира планируется открыть в 2025 году

Судебная система России защитила врача «Евроонко» Екатерину Тимофееву, поддержав ее позицию в споре с некой травницей, обещающей вылечить рак с помощью фиточая



Один из лидеров «Салавата Юлаева» подписал контракт с ЦСКА: теперь официально

Неделя легкой атлетики пройдет в Москве

«Зенит» добыл волевую победу в матче с «Балтикой» и завоевал Кубок России

Первое историческое ралли в Москве 2 июня 2024



Собянин: На северо-западе Москвы открылся волонтерский центр «Доброе место»

Собянин: В Москве создана самая маленькая схема метро в мире

Сергей Собянин рассказал о новых трамвайных линиях в Москве

Собянин: Новый корпус больницы святого Владимира планируется открыть в 2025 году


Юбилейный Международный форум «Экология» пройдет в Москве 4 и 5 июня

XV Международный форум «Экология» состоится в городе 4-5 июня

Поезд проехал через горящий лес в Бурятии

Орнитологи напомнили москвичам, как вести себя при встрече с птенцами


В Самарском театре драмы состоится премьера спектакля "Два благородных дона"

Асад объявил кое-что важное. До победы там Сирии и России остались месяцы?

Выставку ко Дню медицинского работника подготовили в центрах госуслуг

XV Международный форум «Экология» состоится в городе 4-5 июня


Летняя оздоровительная кампания: в фокусе внимания – безопасность детского отдыха

Архангельская область подключается к марафону "Сила России"

В Архангельске подвели итоги III Всероссийского форума «Арктика. Лёд тронулся»

В Архангельске медики России обменялись методиками оказания офтальмологической помощи


Арт-знакомство «Искусство должно давать счастье и радость»

Выставка-представление «Не просто город, а судьба, которой я не устаю гордиться!»

Первый автобус «Санкт-Петербург — Симферополь» вышел на маршрут

ВТБ начал выдавать ипотеку на жилье в Крыму


Риелтор в Москве получила шесть лет колонии за обман трех граждан на 27 млн руб.

Жалоба на действия управления ЖКХ администрации Химок оказалась не обоснована

Горожан предупредили о сильном ветре до 16:00 3 июня

МЧС: площадь пожара на складе ГСМ в Новосибирске достигла 4,5 тыс. кв. м














СМИ24.net — правдивые новости, непрерывно 24/7 на русском языке с ежеминутным обновлением *