På onsdagen ställde sig regionstyrelsen i Region Västmanland bakom den strategi för samverkan mellan myndigheter mot mäns våld mot kvinnor, som länsstyrelsen tagit fram.

Matildas märkliga fynd: "Den där kan ingen stjäla"

Matilda Ämström, 27, var ute på promenad när hon hittade en cykel som var i princip omöjlig att stjäla.

– Man undrar hur länge den kan ha stått där, säger hon.

Gnabry sänkte Forsbergs Leipzig

Boras Tidning

Efter tre segerlösa matcher, två i bundesliga och en i Europa League, lossnade det för Hoffenheim. Och det rejält. Hemmamötet med Leipzig, med svenske landslagsspelaren Emil Forsberg från start, slutade med storsegern 4-0.(TT)

Fernström storspelade när Brynäs vann

Hockeymålvakten Linus Fernström snabbvärvades som räddare i nöden och har inte vetat om han får stanna i Brynäs nu när korttidskontraktet går ut. Men på lördagen gjorde han bästa tänkbara reklam för sig själv när serieledarna Växjö kom på besök. Brsynäs vann med 2-1.(TT)

Storebror tog hem händelserikt derby

Dagens Nyheter

Lördagens Stockholmsderby mellan Tellus och Hammarby var det tredje på femtio år. Och för de 2.467 personerna som tagit sig till Zinkensdamm var det en händelserik eftermiddag. Efter tio mål och ett långt skadeavbrott var det storebror Hammarby som knep en övertygande seger.

Vi kan lära oss mycket av hårdingarna i norr

Expressen

Man ska passa sig för att generalisera.

Struntar i det för en stund

För det är något speciellt med hockeylag från Norrland.

Det visade Luleå mot Linköping.

Vi bekväma sörlänningar har mycket att lära av hårdingarna från norr.

Kan lära oss mycket av hårdingarna i norr

Expressen

Hon tar över anrika hotellet

Dagens Industri

Att lämna över ett företag till nästa generation är en balansgång mellan affärer och det personliga. ”Frågan är hur hon ska få de bästa ekonomiska förutsättningarna”, säger Bengt Sahlström, som står i begrepp att lämna över till dottern Anna.

Tolfte raka för Linköping

Serieledande Linköping öser på i SDHL och tog tolfte raka segern efter 2-0 mot Leksand. Denise Altmann sköt 1-0 med sitt 15:e mål för säsongen i första perioden och Moa Wernblom avgjorde definitivt med 2-0-målet med drygt sex minuter kvar av matchen.(TT)

Emanuelsson bakom Luleås tredje seger

Med ett makalösa powerplay - fyra mål på 2. 38 minuter - vände Luleå 1-3 till 5-3 borta mot serieledaren Växjö. Hemma mot Linköping var det dags för nästa vändning. 0-2 efter första perioden slutade med en 3-2-seger.(TT)

Finländsk duo bakom Örebros seger

Det krävdes en finländsk show för att Örebro skulle besegra HV71 med 3-0 och bryta trenden efter fem raka SHL-förluster. Sakari Manninen gjorde matchens alla mål och målvakten Eero Kilpeläinen höll nollan. - Sakari Manninen är glödhet, sade tränaren Niklas Sundblad till CMore.(TT)