2017

Новости за 24.02.2017

Jukka Toijala loppukaudeksi Romanian mestaruutta tavoittelevaan Steauaan

Basket.fi (Suomen Koripalloliitto ry)

Koripalloliiton valmennuksen johtajana viime heinäkuusta asti toiminut Jukka Toijala, 44, siirtyy Romanian liigan kakkossijalla majailevan Steaua CSM Bukarestin päävalmentajaksi. Koripalloliiton ja Lohjan Kisakallion Urheiluopiston valmennuskeskuksen tehtävistä virkavapaalle lähtevän Toijalan sopimus Steauan kanssa kattaa tulevat kolme kuukautta.

Korisliigassa kahden kotivoiton perjantai

Miesten Korisliigan puolella perjantaikierrokselta voittoihin ylsivät Kataja Basket, joka kaatoi Korihait luvuin 90-69 (46-35) sekä Kouvot, jonka kynsiin jäi Lapuan Kobrat loppulukemin 88-77 (44-38).

Kouvottaret vierasvoittoon Helmi Basket HBA:sta

Naisten Korisliigan perjantaikierroksella Kouvottaret palasi voittojen tielle hakemalla vierasvoiton Helmi Basket HBA:sta vahvan toisen puoliajan turvin loppuluvuin 71-89 (39-45).

Markkanen urakoi isot minuutit, Arizonan voittoputki viiteen

Lauri Markkanen ja Arizonan yliopisto voitti viidennen peräkkäisen ottelunsa Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa. 35 minuuttia parketilla urakoinut, 11 pistettä ja 7 levypalloa tehtaillut, Markkanen johdatti Arizonan 77-90 (39-44) -kotivoittoon USC:stä.