Новости за 07.03.2024

LIVE Gaza. Zuid-Afrika wil extra maatregelen tegen Israël wegens “hongersnood in Gaza” - Weer beschietingen aan grens Israël-Libanon

HLN.be

Zuid-Afrika heeft woensdag het Internationaal Gerechtshof (ICJ) gevraagd om nieuwe maatregelen aan Israël op te leggen. Volgens Pretoria is dat nodig wegens de “wijdverspreide hongersnood” die het Israëlische offensief in de Gazastrook veroorzaakt. Noodhulp komt amper het gebied binnen. Ook ons land heeft woensdag geen airdrop kunnen uitvoeren boven Gaza. De reden is niet bekendgemaakt. Ook de EU overweegt humanitaire airdrops te organiseren. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

BNXT League: Oostende neemt leiding in Elite Gold, Luik verliest eerste wedstrijd

Het Nieuwsblad (Basketbal)

Oostende heeft woensdag zijn tweede wedstrijd in de crossborderfase van de Elite Gold in de BNXT League, de Belgisch-Nederlandse basketbalcompetitie, weten te winnen. De kustploeg haalde het met 73-83 van het Nederlandse Den Bosch en wordt alleen leider in de stand. Luik, dat nog maar zijn eerste wedstrijd speelde, kende minder succes met een nederlaag tegen Donar Groningen.

LIVEBLOG REAL-LEIPZIG. GOAL! Orban hangt de bordjes meteen in evenwicht

HLN.be

Real Madrid is op weg naar kwartfinales van de Champions League, maar Leipzig en Openda zijn nog niet uitgeteld. Kunnen de Duitsers in Bernabéu de 0-1-nederlaag uit de heenmatch uitwissen? Kijk de wedstrijd live op VTM 2 of VTM GO, of volg het duel op de voet in onze liveblog!

9 redenen waarom ‘Helldivers 2’ dé gamehit van het moment is

HLN.be

De beste manier om democratie te verspreiden, is met een wapen in de hand. Dat is het opgepompte militaristische sfeertje waarin ‘Helldivers 2’ baadt, een coöperatieve shooter waarin je buitenaardse monsters en robots afknalt. De omkadering is tongue-in-cheek, de actie is bloedserieus én bijzonder plezant.

9 redenen waarom ‘Helldivers 2’ dé knaller van het moment is

HLN.be

EuroLeague basket: Maxuella Lisowa en Bethy Mununga Final Four

Maxuella Lisowa en Bethy Mununga hebben zich woensdag met het Franse Villeneuve-d’Ascq voor de Final Four van de EuroLeague geplaatst. Het team van coach Rachid Méziane won de derde en beslissende wedstrijd van zijn kwartfinale tegen het Hongaarse Miskolc op verplaatsing met 58-73. De inbreng van de Belgian Cats was daarbij beperkt. Allebei speelden ze zes minuten, waarin ze niet scoorden, maar wel één assist uitdeelden.

LIVEBLOG CITY-KOPENHAGEN. Match nog voor rust beslist: Haaland zet 3-1 op het bord

HLN.be

Na de 1-3 overwinning in Kopenhagen lijkt de terugwedstrijd in de achtste finales van de Champions League een formaliteit te worden. Na nog geen tien minuten voetballen stond de dubbele voorsprong op het bord. De Denen maakten na een halfuur spelen de aansluitingstreffer, maar kregen vlak voor rust de 3-1 van Haaland rond de oren. Volg de wedstrijd op de voet in onze liveblog.