2020

Новости за 19.09.2020

Trump vil ha ny høyesterettsdommer raskt

Dagsavisen

USAs president Donald Trump ber Senatet om å godkjenne en ny høyesterettsdommer «uten forsinkelser» etter at den liberale dommeren Ruth Bader Ginsburg døde.

Haaland-show i sesongpremieren

NRK.no (sport)

Erling Braut Haaland held fram der han avslutta for Borussia Dortmund sist sesong. Jærbuen kunne notere seg to mål, då Dortmund vann 3–0 over Borussia Mönchengladbach i sesongpremieren i tysk Bundesliga. Første Haaland-mål kom på eit iskaldt straffespark etter 54 minutt, etter at Giovanni Reyna først hadde gitt heimelaget 1–0. Haaland la på til 3–0 etter fantastisk kontringsfotball. Han sprang nærast heile bana i rekordfart og fekk servert ballen på sølvfat frå Jadon Sancho. Den ballen dunka han kontrollert i mål. Читать дальше...

Haaland herjet – scoret to

TV 2 Norge

Erling Braut Haaland (20) scoret to da Borussia Dortmund knuste Borussia Mönchengladbach 3-0 i sesonåpningen. 17 år gamle Giovanni Reyna scoret Dortmunds første.

Herjet igjen!

Dagbladet

Erling Braut Haaland (20) må takke Jadon Sancho (20) etter at målkontoen ble åpnet i første Bundesliga-kamp, hvor Mönchengladbach ble slått 3-0.

Scaramucci til VG: Derfor vendte jeg meg mot Trump

Verdens Gang

Han ble kjent som kommunikasjonssjefen som fikk sparken av Trump etter elleve dager. Nå jobber han for at Trump skal tape valget. Til VG forklarer Anthony Scaramucci (56) hvorfor han snudde.

To sikta for forsøk på drap

NRK.no

To menn i 20-åra er arresterte etter at ein mann i 30-åra blei knivstukken i Hønefoss laurdag ettermiddag. Alle dei tre er kjenningar av politiet, skriv Ringerikes Blad.

Kjartansson sentral i ny VIF-siger

NRK.no

Vålerenga slo Molde 2-1 i laurdagens første kamp i eliteserien. Tremålsscoraren frå kampen mot Brann sist helg gav VIF leiinga midt i første omgang. Like etter pause sette han eit straffespark over mål, samstundes som Moldes John Kitolano blei utvist. Aron Dønnum la på til 2-0 sju minutt før slutt, før Henry Wingo reduserte langt på overtid.

Opera i Stjernekamp

NRK.no

Stemmebåndene skal få sin første store prøve når deltakerne gjør seg klare for storslått opera i kveldens Stjernekamp.

- Du slurver

Dagbladet

Slik er «Skal vi danses» filmkveld.

Politiet kunne ikke komme

TV 2 Norge

Politiet hadde ingen patrulje å sende da Anne Kathrine Ødegård kom over en bilfører som hadde kjørt i grøfta. Hun mente bilføreren var enten beruset eller for syk til å kjøre bil.

Mange drepne i angrep i Afghanistan

NRK.no

Afghanske regjeringsstyrkar har utført fleire flyangrep mot Taliban-stillingar, men ifølgje lokale tenestemenn og opprørarane blei minst 12 sivile drepne. Kjelder i forsvarsdepartementet seier til Reuters at 40 talibankrigarar blei drepne i angrepet.