En vinternatt for 20 år siden åpnet Tone Grådahl døren. Utenfor sto tre små søsken, tynnkledde og livredde. Nå kan hun bli kåret til årets hverdagshelt i Trøndelag.

Verdens Gang

STOCKHOLM (VG) Etter et år preget av død og sykdom, bringer minihesten Asco livsgnisten tilbake på svenske eldrehjem.

Ronaldo sørget for Juventus-seier

NRK.no (sport)

Juventus var på vei mot poengtap mot Genoa i Serie A, men i løpet av kampens siste kvarter scoret Cristiano Ronaldo på to straffespark og sikret 3-1-seier. I kamp nummer 100 for Ronaldo i Juventus-drakt skulle superstjernen feire med mål, seier og et signal om at han er med i kampen om å sikre sin første toppscorertittel i Serie A. Med målene mot Genoa er han oppe i 10 mål denne sesongen. Samme antall som Zlatan Ibrahimovic, før kampen til svensken og hans Milan mot Parma søndag kveld.

USA hacket av fremmed stat

NRK.no

En hackergruppe støttet av en fremmed stat har stjålet informasjon fra USAs finansdepartement, opplyser kilder til Reuters. Dataangrepet rammet også etaten som er ansvarlig for landets internett- og telekommunikasjon, melder nyhetsbyrået søndag kveld.

Trump vil avvise forsvarsbudsjettet

NRK.no

USAs president Donald Trump sier han vil legge ned veto mot forsvarsbudsjettet til tross for «veto-sikkert» flertall i Kongressen. I en tvittermelding skriver Trump: «Den største vinneren i vårt nytt forsvarsbudsjett er Kina. Jeg vil legge ned veto!»

- Kalde føtter

Dagbladet

Full strid om hvordan statens filmpenger skal fordeles, resulterer i at kulturminister Abid Raja (V) må gi opp hasteinnføring av ny politikk. Et viktig førstesteg, sier Trond Giske (Ap).

Hurtigtog kolliderte med elg

NRK.no

Et hurtigtog med rundt 100 passasjerer kolliderte søndag med en elg på vei fra Malmö til Stockholm. Ingen personer ble skadd, opplyser SJ. Kollisjonen skjedde i 17-tiden mellom Nässjö og Alvesta i Småland.

Bruene tek ikkje høgde for styrtregnet som kjem

NRK.no

STRYN (NRK): Då brua i Utvik tetta seg ved storflaumen i 2017, tok vatnet andre vegar og øydela hus. Små bruer over heile landet vil ikkje handtere framtidas nedbørsmengder.

Syltynt medaljehåp for Odd

En sen utligning fra Sandefjords Marc Vales sørget for 1–1 mot Odd og at Skien-klubben må varte opp med det utrolige for å kunne blande seg inn i medaljekampen. Mushaga Bakenga sørget for at Odd tok ledelsen 1–0 etter 54 minutter. Odd må vinne alle sine tre resterende seriekamper med mange mål og håpe at Vålerenga går på et stort tap i sin siste kamp mot Start for å kunne ta medalje i årets eliteseriesesong. Samtidig må også Rosenborg tape i siste serierunde.

Ingen medalje for Kristiansund

Kristiansund så ut til å tape mot Stabæk og miste muligheten til europacupspill, men hentet seg inn og sikret 2–2 og et lite håp om 4.-plass i Eliteserien. Stabæk tok ledelsen 1–0 med scoring av Oliver Edvardsen etter 55. minutter spilt. Ti minutter senere økte Jørgen Olsen Øveraas ledelsen til 2–0. Men ti minutter før slutt satt Kristiansund inn høygiret, og Faris Pemi og Christophe Psyche sørget for redusering og utligning med kun minutter igjen på klokka.

Medaljehåpet brast

Dagbladet

Kristiansund så ut til å tape mot Stabæk og miste muligheten til europacupspill, men hentet seg inn og sikret 2-2 og et lite håp om 4.-plass i Eliteserien.

Bronsekampen lever videre

Bronsekampen i Eliteserien lever videre til siste runde etter at Rosenborg slo Molde 3-1 søndag. Per Ciljan Skjelbred var involvert både da Dino Islamovic ga RBK 1-0 og da Tore Reginiussen la på til 2-1 i andre omgang etter at Ohi Omoijuanfo hadde utlignet for Molde. Islamovic la på til 3-1 på straffespark etter 83 minutter. Dermed er Rosenborg fortsatt med i kampen om 3.- og 4.-plassen som gir Europa-spill neste sesong.