2019

Новости за 08.04.2019

Djurgården vände och vann – tack vare Hultström

Dagens Nyheter

Efter halva matchen såg Djurgården ut som ett slaget lag i den andra semifinalmatchen hemma mot Färjestad. Då klev Linus Hultström in i handlingen. Med två mål och en assist såg han till att Djurgården vände ett underläge 0–2 till seger med 5–3.

Ford ger etanolen en ny chans

Dagens Industri

För 15 år sedan var E85 det hetaste man kunde ha i tanken. Sedan dog intresset för bränslet helt. Men nu ger Ford etanolen en ny chans. Ford Kuga blir den enda E85-bilen på den svenska nybilsmarknaden.

Boende i Tripoli: ”Staden känns tom”

Tripolis gator är tomma och förutom vissa avlägsna ljud av skott och flygplan är det lugnt i staden, säger en boende till DN. – Men kommer striderna närmare blir det väldigt farligt, även för civila. Och det kan hända när som helst, det är ingen som vet.

Farmen-profilens plötsliga inhopp i ”Paradise hotel”

Expressen

TV4-profilen är ny joker i ”Paradise hotel”.

Linnea Landström gjorde sig minnesvärd i ”Farmen”, nu är hon åter tillbaka i rutan.

– Det skulle vara jävligt trevligt att träffa en trevlig karl, säger Linnea Landström i programmet.

Polisen varnar för svaga isar

Svt.se

Efter att en äldre man hittats död i en isvak på sjön Parkajaure i Arjeplogsfjällen vill polisen varna allmänheten för svaga isar.

Allt fler japaner sexuellt oerfarna långt upp i åldrarna

Ungefär en fjärdedel av alla vuxna japaner under 40 år har aldrig haft sex, åtminstone inte heterosexuellt, visar en svensk-japansk undersökning. Forskarna pekar även på en minskande trend, som är ovälkommen för ett land som brottas med vikande födelsetal.

Vinst i premiären på Nya Studenternas – Sirius toppar tabellen

Fyra minuter och fyrtiotre sekunder. Så kort tid tog det för Siriusmittfältaren Mohammed Saeid att göra det första historiska målet på Nya Studenternas IP i Uppsala. Premiärvinst blev det också då Sirius vann med 3–2 över AFC Eskilstuna.

Sirius serieledare – efter en jättetabbe

Expressen

Sirius är nya serieledare i allsvenskan.

Man vann mot AFC Eskilstuna med 3-2 i hemmapremiären efter en riktig målvaktstabbe av Mihail Ivanov.

– Det är en underbar start. Jag tycker vi demolerar dem i första halvlek, säger Henrik Rydström i C More.

Allsvenskt jubel på Studenternas – vinst på hemmapremiären

Svt.se

Sirius gick på måndagskvällen upp i allsvensk ledning. Visserligen efter endast två spelade omgångar – men premiärkvällen på Studenternas slutade med vinst mot AFC Eskilstuna. Uppsalaget hade med sig 3-0 i halvlek. Matchen slutade 3-2 till Sirius efter att gästerna reducerat i slutminuterna. Se segerjublet på Studenternas.