Новости за 01.10.2016

Häcken fick stryk med 4-2 mot Malmö FF

Expressen

Var det guldrycket, Malmö FF?

Göteborgarna Alexander Jeremejeff och Tobias Sana klev fram och sänkte spöklaget Häcken i den andra halvleken.

I och med 4-2-segern sätter man nu rejäl press på IFK Norrköping.

– Jag blev glad för målet, men jag ville visa respekt, säger förre Häckenspelaren Jeremejeff till C More.

Hans uppvisning var fullständigt makalös

Expressen

Grattis alla som var på Färjestad. Och ja, även ni som såg det på tv.

Ni fick uppleva ett av de häftigaste travlopp som körts. Någonsin.

Tekno Odins världsrekorduppvisning var fullständigt makalös.

Domarna slår tillbaka – efter hårda kritiken

Expressen

Kritiken mot domarna i Skånederbyt var stenhård.

Malmös sportchef Patrik Sylvegård rasade över att de tappade matchen och Rögles tränare Anders Eldebrink menade att domarna som skickas till ett derby måste veta vad som väntar.

– Vi är nöjda med besluten vi tagit, svarar domaren Morgan Johansson, som dock medger att de är kluvna om matchstraffet på Ilari Filppula.

Fabians oväntade möte med Bieber – på stan

Expressen

Superstjärnan Justin Bieber är i Sverige.

Och till hans fans stora glädje så syns han både här och där.

Fabian, 20, stötte på sin idol mitt i centrala Stockholm.

– Det här är bästa dagen på länge, säger han.

Tidningen: "Du förstör Syrien och Ryssland"

Expressen

"Du förstör Syrien, du förstör Ryssland."

Så skriver tyska tidningen Bild i ett öppet brev till Rysslands president Vladimir Putin.

I brevet jämförs Rysslands handlingar i Syrien med Tysklands mot Ryssland under andra världskriget.

Eslöv föll – Lugi tog tredje raka segern

Expressen

Eslöv hängde på i en halvlek.

Därefter ryckte Lugi – med Elinore Johansson i spetsen.

– Det var kul att det lossnade lite, säger sexmålsskytten.

Linköping tog första segern för säsongen

Expressen

Linköping såg ut att vara på väg mot sin femte raka förlust. Då styrde två 20-åringar upp säsongens första seger med ett sent mål (2–1) mot Brynäs borta i Gavlerinken.

Östersund krossade Falkenberg med 6-1

Expressen

Östersund är på god väg att säkra det allsvenska kontraktet.

Man fick en mardrömsstart hemma mot Falkenberg.

Men efter en uppvisning kunde man till slut vinna med 6-1 hemma mot Falkenberg.

Tekno Odin krossade Järvöfaks världsrekord

Expressen

Det blev norsk seger i Unionskampen på Färjestad.

Tekno Odin vann efter ett makalöst lopp där han slog världsrekord på 1.19,1a/2140m.

– Det är det absolut värsta kallblodslopp som någonsin körts, säger Per Skoglund i TV4.