Göteborgskopplingen till en av årets mottagare av Nobels fredspris är tydlig. Göteborg Stad borde bjuda in och hylla läkaren Denis Mukwege. Den humanitära situationen för DR Kongo är en av de värsta i världen. Sveriges engagemang måste fortsätta oförtrutet, skriver flera debattörer.

Åberg stor hjälte – efter superdrama

Expressen

LOS ANGELES. Det var en osannolik förändring av matchbilden.

Washington tappade en 5-1-ledning hemma med en dryg period kvar och föll med 5-6 till Anaheim i natt, svensk tid.

Stor segerhjälte blev Pontus Åberg, som tryckte in det avgörande målet med drygt fem minuter kvar.

Åberg utnämndes till matchens lirare med två mål och en assist.

- Två reduceringsmål i slutet av den andra perioden gav oss ett lyft och sedan presterade vi en stark sista period, sa Åberg i en tv-intervju med Fox Sports efteråt. Читать дальше...

Zlatans nya besked: ”Hoppas jag är kvar”