Август
2018

Новости за 11.08.2018

Durasovic og Helgø vant NM i tennis

Viktor Durasovic og Malene Helgø vant singelklassene under norgesmesterskapet i tennis i Frognerparken i Oslo lørdag. Durasovic slo Peter August Anker 6-1, 6-0, mens Helgø slo Astrid Wanja Brune Olsen 6-1, 6-1 i sin finale.

NRK sikret seg friidrett til 2026

NRK har sikret seg rettighetene til å vise de neste fire EM i friidrett. Det betyr at NRK sender EM i 2020, 2022, 2024 og 2026. I tillegg skal NRK sende VM i friidrett i 2019, 2021 og 2023. – Dette er viktig for NRK, sier Thor Gjermund Eriksen.

Svensk sølv på 800 meter

Svenske Andreas Kramer løp inn til 2.-plass og sølvmedalje på 800 meter i Berlin lørdag på tiden 1:45.03. Polske Adam Kszczot forsvarte EM-gullet på 800-meter med 1.44.59. Regjerende verdensmester Pierre-Ambroise Bosse tok bronsen

Richarlison-dobbel reddet Everton

Richarlison scoret begge målene for Everton da de spilte 2–2 borte mot Wolverhampton i åpningsrunden i Premier League lørdag kveld. Rúben Neves og Raúl Jiménez nettet for hjemmelaget.

Ingebrigtsen-rival trekker seg

Den franske medaljegrossisten Mahiedine Mekhissi-Benabbad løper ikke 5000-meteren i friidrett-EM i Berlin lørdag kveld. Den 33-årige franskmannen, som har fem EM-gull på merittlista fra tidligere, tok gullet på 3000 meter hinder i Berlin torsdag.

Overtidssiger i debuten

Keeperen frå Volda, Ørjan Håskjold Nyland fekk tillit mellom stengene då Aston Villa tok imot Wigan på Villa Park. Islandske Birkir Bjarnason sikra heimelaget ein 3-2-siger på overtid. Aston Villa har vunne begge sine kampar i Championship så langt.

Debuterte i Premier League

Stefan Johansen fekk sin Premier League-debut då det stod igjen ti minutt av oppgjeret mot London-rival Crystal Palace. Då leia Crystal Palace 2-0, og fleire mål vart det ikkje. Alexander Sørloth fekk åtte minutt for bortelaget på Craven Cottage.

God start for Sarri

Maurizio Sarri fekk ein kjempestart som Chelsea-trenar då London-laget vann 3–0 borte mot Huddersfield i serieopninga. N'Golo Kante, Jorginho (straffe) og Pedro scora måla på Kirklees Stadium.

VM-gull til Lundanes

Olav Lundanes frå Ålesund tok sitt åttande VM-gull i orientering då han vann langdistansen i Latvia. Russiske Ruslan Glibov vart nummer to, to minutt og 37 sekund bak nordmannen. Dette var tredje året på rad Lundanes vann langdistansen i VM.

På benken i London-derby

Både Stefan Johansen (Fulham) og Alexander Sørloth (Crystal Palace) startar på benken når London-rivalane møtest på Craven Cottage klokka 16.00. Joshua King startar for Bournemouth i heimekampen mot Cardiff.

Alli matchvinnar for Spurs

Alle måla kom i første omgang då Tottenham vann 2–1 borte mot Newcastle. Jan Vertonghen sende «Spurs» i leiinga etter ni minutt. Joselu utlikna like etter, før den engelske landslagsspelaren Dele Alli avgjorde med ei heading i det 18. minutt.

Meraf Bahta dropper 5000 meter

Den svenske løperen Meraf Bahta har valgt å droppe 5000 meter i EM. I en pressemelding fra det svenske friidrettsforbundet kommer det frem at presset rundt den pågående doping-etterforskningen er årsaken til at Bahta avstår fra finalen søndag kveld.

Navrestad falt stygt i BMX-finalen

Tore Navrestad går skikkelig på trynet i sin BMX-kvartfinale. Han fikk en vridning på forhjulet over et hopp, og falt stygt. Nordmannen fikk legehjelp i banen, men slapp unna de store skadene.

United best i serieåpningen

Manchester United vant 2-1 over Leicester i åpningskampen i Premier League. Paul Pogba (straffe) og Luke Shaw scoret målene for hjemmelaget, mens Jamie Vardy nettet for Leicester.