Февраль
2019

Новости за 17.02.2019

Strålende Moen-comeback i Monaco

Sondre Nordstad Moen løp søndag for første gang siden EM i sommer. Der løp han inn til 13,36 og andreplass på fem kilometer gateløp i Monaco. Det er den beste tiden på distansen noensinne, melder Norges Friidrettsforbund.

VM-bronse til Skarstein

Birgit Skarstein gikk inn til bronse på første dag av Para-VM i Prince George i Canada. Hun var ett minutt bak Oksana Masters (USA) som tok gullet. – Utrolig kult, det var et skikkelig jobbeløp. Jeg hadde en klar taktikk, og det gikk fint, sier hun.

Norge inn til en 5.-plass

Erlend Bjøntegård og Ingrid Landmark Tandrevold gikk Norge inn til en 5.-plass på single mixed stafett i USA søndag. Italia vant stafetten, mens Østerrike kom på 2.-plass. Frankrike sikret 3.-plassen. Med seks ekstraskudd ble Norge til slutt slått med ett minutt og sju sekunder av Italia.

Hirscher: – Kan være mitt siste VM

Gullvinneren i søndagens VM-slalåm, Marcel Hirscher (29), annonserte under søndagens pressekonferanse at mesterskapet i Åre mest sannsynlig er hans siste VM. – Det tror jeg, ja, sa Hirscher, som ikke utelukket at han ville gi seg allerede etter denne sesongen. – Men det venter 10 renn til på meg, så får vi se igjen etter en pause. Da vil kanskje ting være litt klarere, kommenterer han.

Hirscher vant – trippelt østerriksk

Marcel Hirscher hadde et hav av tid etter den første omgangen. Den ledelsen tok han vare på, og østerrikeren vant slalåmrennet i Åre. På plassene bak fulgte lagkameratene Michael Matt og Marco Schwarz. Henrik Kristoffersen endte til slutt på en 9.- plass.

Pinlig tap for Real Madrid

Real Madrids gullsjanser er i ferd med å forsvinne etter at de rotet bort en 1-0-ledelse og tapte 1–2 hjemme mot bunnlaget Girona søndag. Hovedstadsklubben ligger på en tredjeplass i den spanske ligaen og har nå ni poeng opp til ledende Barcelona.

Russisk siger i VM-generalprøven

Aleksandr Bolsjunov viste musklar på 15-kilometer klassisk i Cogne. Han vinn 43,7 sekund føre Iivo Niskanen. Beste norske blir Martin Løwstrøm Nyenget på ein 7.-plass. Hans Christer Holund går i mål til ein 8.-plass, 1,27 bak russaren. Didrik Tønseth får ingen draumeoppkøyring til VM og endar på ein 18.-plass. – Det var tungt. Eg merka tidleg i første runde at dette blir strabasiøst, sa Tønseth til NRK etter målgang.

Lundby med bakkerekord i Oberstdorf

Maren Lundby klemte til med bakkerekord for kvinner i storbakken i Oberstdorf under 1.-omgangen søndag. Hun landet på 135 meter, og leder med 4,2 poeng ned til Juliane Seyfarth før 2. omgang. Det var også Lundby som hadde den forrige rekorden.

Norsk skuffelse i Cogne

De norske var ikke i nærheten på 10 km klassisk i Cogne i dag. Finske Kerttu Niskanen viste VM-form og vant søndagens løp, mens Anna Svendsen ble beste norske på 11. plass. Det svenske stortalentet Frida Karlsson verdenscupdebuterte med 7. plass.

Reitan beste norske på 11 år

Ikke siden Jan-Are Larsens fjerdeplass i Inteco Russian Open i juli 2008 har en norsk herrespiller klatret så høyt på resultatlista i en europatourturnering som Kristoffer Reitan gjorde i dag. Turneringen i Australia har vært en berg-og-dal-bane for nordmannen, som ledet etter dag én, men kollapset totalt på dag to. På lørdag hentet han seg derimot mesterlig inn igjen, og i turneringsspillet søndag tok han seg til kvartfinalen. Der røk han mot nr. 85 i verden, Ryan Fox, og da ble det en delt 5.-plass for gofltalentet. Читать дальше...