Ноябрь
2019

Новости за 23.11.2019

Ingen pris til Warholm

Karsten Warholm var mellom dei nominerte, men gjekk ikkje heilt til topps i kampen om å bli årets mannlege friidrettutøvar under IAAF-gallaen i Monaco. Maratonløpar Eliud Kipchoge frå Kenya tok prisen. Han var førstemann som sprang maraton under to timar. Årets kvinnelege friidrettsutøvar blei Dalilah Muhammad, som sette verdsrekord på 400 meter hekk.

City vann toppkampen mot Chelsea

Med mål av Kevin de Bruyne og Riyad Mahrez snudde Manchester City 0-1 til 2-1 mot Chelsea, og held avstanden fram til Liverpool. Men Liverpool sleit seg til 2-1 over Crystal Palace etter mål av Sadio Mané og Roberto Firmino, og er dermed ni poeng framfor City. Men mellom dei ligg Leicester, som slo Brighton 2-0 og tok dermed sin femte strake siger. Leicester er eitt poeng framfor City på tabellen.

Ødegaard starter

Martin Ødegaard er tilbake i oppstillingen til Real Sociedad etter skaden han pådro seg for tre uker siden. Ødegaard går inn på midtbanen til Sociedad i oppgjøret mot klubben han er leid ut fra, Real Madrid. Kampen på Bernabeu starter klokka 21.

Første runde til Kongsvinger

Kongsvinger slo Sogndal 1-0 i første kamp i kvalifiseringa om opprykk til eliteserien. Edvard Skagestad scora målet etter 16 minutts spel. Trass i stort Sogndal-press mot slutten heldt Kongsvinger unna. Dermed er det dei som skal møte KFUM Oslo i neste kvalik-runde.

Drammen HK til åttedelsfinale

Drammens håndballherrer tok seg videre fra Challenge Cups 3. runde lørdag da de slo finske Dicken i returkampen med 32-29 på bortebane. Drammenserne hadde et godt utgangspunkt med 32-24-seier fra forrige helg. Det var en jevnspilt første omgang der Drammen gikk til pause med ledelsen 15-14, men i andre omgang skrudde de opp tempoet og avgjorde kampen. Thomas Boilesen ble kåret til banens beste. Trekning avgjør hvem som blir motstander i åttedelsfinalen.

Fluorforbod i skismurning

Det internasjonale skiforbundet har vedteke totalt forbod mot fluor i skismørning frå neste sesong. Grunnen er helsefare og miljøbelastning. - Dette er ein stor dag for skisporten, seier FIS' langrennsjef Vegard Ulvang.

Norge tok 2.-plass i ny kvit hoppdress: – Ser lovande ut

WISLA/OSLO (NRK): Robert Johansson dukka opp i lagkonkurransen med ein heilt ny kvit hoppdress og sikra Norge ein 2.-plass i sesongopninga i Wisla. Men den nye dressen ville ikkje nordmennen snakke veldig høgt om.

Ingen skøytesuksess i dag heller

Sindre Henriksens 12.-plass på 1500 meter var dagens beste norske resultat i verdscupen på skøyter i Polen. Henriksen fekk 1.47,90. Allan Dahl Johansson og Håvard Bøkko blei nr 18 og 19. Nederlandske Thomas Krol vann med 1.45,76. I B-gruppa blei Kristian Ulekleiv nummer tre med 1.48,68.

Bjørnstad tok kombinert-gull

Espen Bjørnstad hadde hele 43 sekunders ledelse til nestemann etter hoppingen i svenske Falun sist helg. Dermed kunne Byåsen-løperen gå hele NM-sprinten i ensom ledelse og innkassere gullmedaljen. Jørgen Graabak tok sølv og Einar Oftebro tok bronsen.

NM-gull til Lund

Marte Leinan Lund fra Tolga gikk inn til et suverent gull på NM-sprinten i kombinert på Beitostølen lørdag. Thea Bjørseth tok sølv og Hanna Midtsundstad bronse. Riktig nok var det amerikanske Tara Geraghty-Moats som gikk først over målstreken, men hun var naturligvis ikke med i kampen om NM-medaljer.

Johaug-konkurrent viste musklar

Svenske Frida Karlsson gjorde som sin argaste konkurrent Therese Johaug og knuste sine eigne lagvenninne i den svenske premieren. Ho gjekk i mål 40 sekund før Jonna Sundling på 10-kilometeren i Gällivare. Charlotte Kalla tok 3.-plassen. Den svenske skiynglingen fryktar likevel Johaug til vinteren. – Det krevst mykje for å slå ho, seier Karlsson til SVT.

Rosenborg-gull etter tre sene mål

Rosenborg slo Odd 3-0 i G19-cupfinalen lørdag. Det var lenge målløst, men scoringer av Emil Konradsen Ceide og Teodor Berg Haltvik i det 86. og 87. minutt, samt et selvmål på overtid, sikret seieren. Det er RBKs første seier i turneringen siden 2015.

Carlsen med sterk seier

Magnus Carlsen vant lørdag mot amerikanske Hikaru Nakamura i Grand Chess Tour-turneringen i India. Det var nordmannens tredje seier på fire partier. Med hvite brikker avgjorde Carlsen hurtigsjakkpartiet etter 51 trekk.

Ventura klarte ikke cuten

Kristoffer Ventura gikk fem slag under par på den andre dagen av PGA-turneringen i Georgia i USA. Det holdt likevel ikke til videre spill. 24-åringen ødela nemlig langt på vei turneringen da han torsdag åpnet med å være seks slag over par etter to hull på åpningsrunden. Nordmannen reddet seg til slutt noe inn og endte tre slag over par. Etter en bedre dag fredag endte Ventura på to slag under par etter to dager. Det var ikke nok til å klare cuten og sikre spill videre i helgen.