OL-arrangørane i Frankrike valde torsdag å legge surefekonkurransane i OL i 2024 til stillehavsøya Tahiti. Det er 15.700 km og 20 flytimar unna Paris, som er vertsby for sommarleikane. Ifølgje arrangørane vil dette ikkje ha betydning for kostnadene, eller skape ekstra problem for klima og miljø. Valet er gjort fordi det er nesten garantert ideelle bølgjer for surfing. Men det er også kontroversielt, fordi bølgjene er rekna som farlege for kvinnene. derfor står ikkje Tahiti på kvinnenes verdscupliste. Читать дальше...

Klopp forlengjer med Liverpool

Manager Jürgen Klopp har forlenga sin kontrakt med Liverpool til 2024, melder klubben på sine nettsider. Klopp har leia Liverpool sidan 2015, og førte dei til topps i meisterligaen i vår.

Karterud-dobbel i norsk seier

Jørgen Karterud scoret to da det norske ishockeylandslaget slo Slovakia 4-1 og sikret 3.-plassen i en turnering i Sveits. Karterud sendte Norge i ledelsen tidlig i den første perioden, før Jonas Holøs doblet ledelsen før første pause. I mellomperioden reduserte Slovakia. Thomas Valkvæ Olsen økte til 3-1 for Norge i overtall i den tredje perioden, og helt på tampen satte Karterud inn 4-1 i et tomt Slovakia-mål.

Alle norske kvalifisert

Alle dei seks norske hopparane tok seg vidare til finaleomgangen på søndag i Klingenthal. Daniel André Tande som skada seg i ankelen, etter at han fekk ein løpsk ski i seg på under trening leverte ei svak kvalifisering og enda på ein 44.-plass. Robert Johansson var best av dei norske med ein 5.-plass etter eit hopp på 133,5 meter. Stefan Kraft vann kvalifiseringa.

Thingnes Bø overlegen i skisporet

I motsetning til de norske skiskytterkvinnene som har slitt med å vinne i Hochfilzen, er de norske herrene vant til å vinne i den østerrikske landsbyen. Og hvorfor skal man bryte det som er en meget god tradisjon? På dagens sprint var det få som kunne måle seg med Johannes Thingnes Bø. Selv med ett bomskudd og en ekstra strafferunde gikk nordmannen raskest av samtlige i skisporet. Han kunne derfor slippe jubelen løs for sin 40. verdenscupseier. Thingnes Bø vinner 7,8 sekunder foran franske Simon... Читать дальше...

2. plass på Landmark Tandrevold

Med fullt hus på både liggende og stående på dagens sprint i Østerrike tok Ingrid Landmark Tandrevold en knallsterk 2. plass. Hun gikk inn 5.9 sekunder bak dagens vinner Dorothea Wierer. – Kjempefornøyd med skytingen. Jeg prøvde å ta Wierer, men sprakk litt på slutten, sier Landmark Tandrevold etter rennet. Marte Olsbu Røiseland gikk inn til syvendeplass og Tiril Eckhoff til åttende.

Nederland videre til finalen

Dersom Norge vinner over Spania senere idag, møter de Nederland i finalen i håndball-VM på søndag. Det ble klart etter en svært spennende semifinale mellom Russland og Nederland. Lagene fulgte hverandre tett, men i sluttminuttene var det de nederlandske damene som klarte å dra i land seieren 32-33. Dermed kan Norge få sin revansj i finalen, men først må de slå Spania i den andre semifinale som begynner klokken 12.30.

Klar for Vålerenga

Monica Knutsens etterfølger i Vålerenga er klar. Jack Majgaard Jensen (46) blir ny trener for Vålerengas kvinner. Det får NRK opplyst fra flere hold. VG var først til å omtale saken. Dansken tar over Toppserie-klubben etter at Knutsen forlot stillingen som hovedtrener for å bli utviklingssjef i samme klubb. Majgaard Jensen har tidligere trent blant annet Lyngby i Danmar og Rosengård i Sverige.

Zuccarello-assist og seier

Minnesota Wild vant i natt mot Edmonton Oilers, men gjestene bet godt fra seg i kampen som endte 6-5 for hjemmelaget. Mats Zuccarello leverte en assist. Mats Zuccarello hadde 19 minutter og 31 sekunder på isen under kampen.

Storseier til Manchester United

Ole Gunnar Solskjærs mannskap ble altfor sterke for «norskeklubben» AZ Alkmaar på Old Trafford. Kampen endte 4-0. Ashley Young og Juan Mata (straffe) scoret ett mål hver, mens Mason Greenwood gjorde to. Alle målene kom i løpet av en 20 minutters periode i andre omgang. Begge lagene var videre til 16-delsfinaler i Europaligaen før kveldens oppgjør, men Fredrik Midtsjø må stå over neste kamp for AZ Alkmaar etter sitt tredje gule kort i gruppespillet.

СМИ24.net — правдивые новости, непрерывно 24/7 на русском языке с ежеминутным обновлением *