Июнь
2020

Новости за 16.06.2020

Bayern München ble seriemester

Robert Lewandowski ble matchvinner da Bayern München slo Werder Bremen 1–0 tirsdag kveld. De er nå ti poeng foran Borussia Dortmund, som har tre kamper igjen å spille. Bayern har nå vunnet åtte seriemesterskap på rad.

Vålerenga vant i Fagermos debut

Vålerenga slo Sarpsborg 08 1–0 i Fagermos seriedebut som VIF-trener. Sarpsborg kom til de fleste sjansene, men klarte ikke score. Aron Dønnum scoret Vålerengas mål rett før pause da han tuppet ballen mellom beina til en forsvarer og ned i hjørnet.

US Open går uten publikum

Tennisturneringen US Open skal arrangeres som planlagt mellom 31. august og 13. september, bekrefter New Yorks guvernør Andrew Cuomo. Turneringen går uten publikum, og blir den første Grand Slam-turneringen siden Australian Open 2. februar.

Sørloth ble helt i semifinalen

Alexander Sørloth puttet to scoringer da Trabzonspor slo Fenerbahçe 3–1 borte og avanserte til den tyrkiske cupfinalen. Trønderen scoret i kampens 6. og 83. minutt. I finalen venter Antalyaspor eller Alanyaspor.

Sandefjord rystet Odd og vant

Ze Eduardo og Sivert Gussiås scoret målene da Sandefjord overraskende beseiret Odd med 2-1 i eliteseriens første serierunde. Scoringene kom helt mot slutten, i det 83. og 91. minutt. Torgeir Børven satte inn 1-2 på straffe tre minutter på overtid.

Målløst mellom Stabæk og Mjøndalen

Begge lag hadde hver sin gigantsjanse, men hverken Stabæk eller Mjøndalen maktet å score i serieåpningen. Oppgjøret på Nadderud endte 0–0. Mjøndalens Alexander Betten Hansen ble byttet inn etter 73 minutter og fikk rødt kort på overtid.

Bodø/Glimt med kanonstart

Fjorårets overraskelse i eliteserien fortsatte i samme spor og snudde 1–2 til 4-2-seier borte mot Viking. Ulrik Saltnes, Jens Petter Hauge, Sondre Brunstad Fet og Philip Zinckernagel scoret for gjestene.

Norge heldige med EM-kvalik

Norges håndballherrer møter Italia, Latvia og Hviterussland i kvalifiseringen til håndball-EM i 2022. De to beste i puljen får EM, som arrangeres i Ungarn og Slovakia.

Avis: Børven til Rosenborg

Avisen Varden melder at Torgeir Børven har akseptert et tilbud fra Rosenborg og forsvinner dit senest om halvannen måned. Varden henviser til «kilder». Børvens kontrakt med skiensklubben løper ut 31. juli. Han ble toppscorer i Eliteserien forrige sesong med 21 mål.

Johnsens første mål i Sør-Korea

Bjørn Maars Johnsen skåra sitt første ligamål etter overgangen til sørkoreansk fotball då Ulsan slo Gangwon 3-0 på bortebane og gjenvann serieleiinga tysdag. Han kom inn frå benken etter 68 minutt, og scora det siste målet på straffe tre minutt før slutt.

NRK viser bryte-VM i Oslo

Forrige uke offentliggjorde Stig-André Berge at han avslutter karrieren med bryte-VM på hjemmebane i oktober neste år. Nå har NRK sikret seg rettighetene til mesterskapet, hvor 1000 deltakere fra mer enn 100 land gjør det til et av de største idrettsarrangementene i Norge siden OL på Lillehammer. – Det er en spektakulær idrett med mange, sterke norske utøvere. Vi er svært glade for at vi skal utvikle og formidle bryte-VM på hjemmebane, sier NRKs sportsredaktør Egil Sundvor. Norge stiller med blant andre Berge... Читать дальше...

Haaland nominert til europeisk pris

Erling Braut Haaland (19) seiler opp som en het kandidat til å vinne Golden Boy-trofeet til den beste fotballspilleren i Europa under 21 år. Haaland er med blant de 100 nominerte i første runde. Han var nominert også i fjor, men da gikk prisen til Atlético Madrids talentfulle angriper João Felix.

Vil utsetje Tokyo-OL på nytt

Styremedlem Haruyuki Takahashi i Tokyos OL-komité vil utsetje sommar-OL ytterlegare dersom koronaepidemien framleis skaper vanskar neste år. Det vil bli ein for stor økonomisk smell om OL må avlysast heilt, meiner han ifølgje den japanske avisa Nikkan Sports. OL er utsett i eitt år til juli/august 2021. IOC meiner det er uaktuelt med ny utsejing.

Medier: - US Open går som planlagt

Grand Slam-turneringen US Open i tennis spilles i august/september som planlagt, men uten publikum til stede, ifølge amerikanske medier. Det er ventet at det amerikanske tennisforbundet vil gå ut med dette senere i uken, opplyser anonyme tenniskilder til New York Times. Men flere av toppspillerne, med fjorårsvinner Rafael Nadal og verdensener Novak Djokovic i spissen, har tidligere vært skeptisk til å spille i New York på grunn av pandemien.

Svendsen byttet ut i stortap

Sander Svendsen ble byttet ut i pausen da OB tapte 0–6 borte mot Silkeborg mandag kveld. OB har én seier på de siste tolv kampene, og i etterkant av 0–6-tapet har OBs sportssjef fredet trener Jakob Michelsen.