NRK.no

Israelsk politi støtte søndag sammen med ultraortodokse jøder som ikke ville la smittevernregler hindre dem i å feire den jødiske høstfesten. Sammenstøtet skjedde i byen Bnei Brak, utenfor Tel Aviv. Til sammen 17 personer ble pågrepet.

Melder om 23.000 nye tilfeller

NRK.no

Helsemyndighetene i Storbritannia melder søndag om 22.961 nye koronatilfeller. Det høye tallet skyldes blant annet problemer med rapporteringen i England. Nesten 16.000 av de nye tilfellene ble registrert i perioden fra 25. september til 2. oktober.

Kommune krever unnskyldning

Dagbladet

Porsgrunn kommune er rasende på klima- og miljødepartementet. Nå har kommunen sendt regning til departementet, som de beskylder for ulovligheter. De krever også en unnskyldning fra Sveinung Rotevatn.

20 magiske minutter

Dagbladet

Rosenborg scoret tre ganger i løpet av kampens siste 20 minutter og slo Odd 4-1 i Eliteserien søndag. Dermed tok trønderne tilbake annenplassen på tabellen.

Rosenborg rundspilte Odd – befestet 2. plassen

Verdens Gang

TRONDHEIM (VG) (Rosenborg-Odd 4–1) Rosenborg-trener Åge Hareide flyttet Kristoffer Zachariassen (26) til venstre ving for å få plass til «alle» midtbanespillerne sine. Mens «Doff» nok en gang leverte varene, haltet landslagsspiller Markus Henriksen av Lerkendal med skade.

RBK koblet sølvgrepet

NRK.no (sport)

Med en sterk 4-1-seier over Odd på Lerkendal søndag kveld, viste Rosenborg at de har til hensikt å sikre sølvet i årets eliteserie i fotball. Erlend Dahl Reitan scoret det forløsende 1-0-målet rett før pause, mens RBKs toppscorer Kristoffer Zachariassen økte til 2-0 etter 70 minutter. Robin Simovic tente et lite håp for Odd tre minutter senere, men med to scoringer sørget Dino Islamovic for en komfortabel 4-1-seier for Rosenborg.

FN: Migranter tvunget på havet

NRK.no

Åtte migranter er døde og 12 er savnet etter at menneskesmuglere skal ha tvunget dem av en båt utenfor kysten av Djibouti i Øst-Afrika. Det opplyser FNs migrasjonbyrå til AFP søndag. Tre menneskesmuglere skal ha tvunget migrantene på sjøen med makt.

Sjokktap for Liverpool – slapp inn sju mål

NRK.no

En hel fotballverden ristet på hodet da Manchester United røk 6–1 mot Tottenham lørdag ettermiddag. Så fulgte Liverpool opp med å slippe inn sju mål for første gang siden 1963 på en spinnvill engelsk fotballsøndag.

Sjokkresultat for Liverpool

TV 2 Norge

Liverpool tapte 2-7 (!) for Aston Villa på bortebane søndag. Det var første gang siden 1963 at Liverpool slapp inn sju mål. Ollie Watkins scoret hat trick for Villa.