Октябрь
2020

Новости за 03.10.2020

Vålerenga knuste Mjøndalen

Vålerenga tok et nytt skritt mot medaljeplass i eliteserien med 4-1-seier over Mjøndalen. Henrik Bjørdal scoret to mål på to minutter i andreomgang. De to andre VIF-målene ble scoret av Bård Finne, mens Mjøndalens mål var et selvmål. De tre poengene betyr at mannskapet til Dag-Eilev Fagermo er nummer fire på eliteserietabellen og à jour med Rosenborg og Odd på plassene foran. De to sistnevnte har samtidig én kamp til gode. Opp til serieleder Bodø/Glimt skiller det 18 poeng. I motsatt ende av tabellen har Mjøndalen kun Aalesund bak seg.

Sørloth inntok tabelltoppen

Alexander Sørloth slapp til etter 71 minutter da RB Leipzig banket Schalke 4-0 i Bundesliga onsdag kveld, men kom heller ikke på scoringslisten i den andre kampen for sin nye klubb. Det første målet var et selvmål, deretter scoret Angeliño, Willi Orban og Marcel Halstenberg. Det siste målet kom på straffespark etter noe så sjeldent som en udiskutabel handsavgjørelse. RB Leipzig leder dermed Bundesliga med sju poeng etter tre kamper, mens Schalke 04 står med null poeng og hele 14 baklengsmål.

Storspilte i storseier

Jonathan Lindseth var den førende spilleren da Sarpborg 08 knuste Stabæk 4-0 i eliteserien lørdag kveld. Lindseth var særlig sentral tidlig i kampen, da det meste gikk på skinner for hjemmelaget. Han la innlegget til både Mikael Dyrestams 1-0-mål etter 12 minutter (bildet) og Tobias Heintz’ 2-0-mål etter 17 minutter. 3-0 satte Lindseth selv, da han kom på et strålende løp inn i Stabæk-feltet og scoret med en frekk chip over keeper. Da Bjørn Inge Utvik økte til 4-0 etter 26 minutters spill, var naturligvis all spenning ute i Sarpsborg. Читать дальше...

Everton leder ligaen

Carlo Ancelottis Everton inntok tabelltoppen i Premier League etter en knusende 4-2-seier over Brighton lørdag. Nyankomne James Rodríguez scoret to mål. De blåkledde har åpnet ligasesongen på knallsterkt vis med 12 av 12 mulige poeng.

Saalbach fikk alpin-VM

Lørdag bestemte styret i Det internasjonale skiforbundet (FIS) at østerrikske Saalbach skal arrangere alpin-VM i 2025. Saalbach nedkjempet slovenske Crans-Montana og tyske Garmisch-Partenkirchen i kampen verdensmesterskapet om drøye fire år, melder NTB.

Trondheim fikk ski-VM

Etter seks års innsats ble Trondheim tildelt ski-VM 2025 av Det internasjonale skiforbundet (FIS) lørdag. Det var en meget ventet avgjørelse, ettersom Trondheim var eneste søker. Bekreftelsen ble meddelt av FIS-president Gian-Franco Kasper.

Haaland storspilte og scoret to

Erling Braut Haaland og Borussia Dortmund tok en solid seier da Freiburg ble slått 4-0 i Bundesligaen lørdag. Haaland var i praktslag: Han scoret selv to av målene, før han avsluttet kampen med å komme på soloraid, men valgte å sende ballen videre til Felix Passlack, som scoret på åpent mål. Det første målet fikk Haaland inn etter en drøy halvtimes spill, da han mottok ballen fra skrått hold og scoret på ett touch. Det andre målet til nordmannen kom midtveis i andreomgang etter en ny målgivende pasning fra Giovanni Reyna. Читать дальше...

Debuterte med femteplass

Den norske Jumbo Visma-proffen Tobias Foss (23) overrasket med å ta en bunnsolid femteplass på tempoetappen som innledet Giro d'Italia lørdag. Foss har aldri før deltatt i et Grand Tour-ritt, men endte kun 31 sekunder bak vinneren.

NM-gull til Dahle og Vedvik

Vienna Søyland Dahle gjorde som på 10.000 meter i NM, og løp inn til NM-gull på halvmaraton. Hun vant foran Hanne Mjøen Maridal. Marius Vedvik vant herreklassen, og tok med det sitt tiende NM-gull.

LSK-tap i Bergen

Meryll Abrahamsen scoret det eneste målet da Arna-Bjørnar slo LSK 1-0 i Toppserien lørdag. Abrahamsen scoret etter 14 minutter. Arna-Bjørnar tok et steg unnan nedrykkssonen, mens LSKs sjanser til seriemesterskap fikk seg en knekk.

- Hauge med i Milans tropp

Jens Petter Hauge er i Milans tropp til heimekampen mot Spezia, søndag, har trenar Stefano Pioli stadfesta, ifølgje TV 2. – Fysisk er han i betre form enn vi, etter ein halv sesong i Norge. Kanskje spelar han i morgon, og han blir definitivt med i troppen, sa Pioli på pressekonferansen i dag.

Tilbake i leiing etter krasj

Oliver Solberg køyrde ut og inn i eit tre på shakedown i Rally Portugal i går. Bilen fekk nokså stygge skader. Men mekanikarane jobba i heile natt og fekk bilen i orden igjen til dei første fartsprøvene laurdag. – Utruleg god jobb av laget. 13 timar, og vi er "back in business", skriv Solberg på twitter. Etter tre fartsprøver leier Oliver Solberg samanlagt, fordi Alexej Lukjanuk fekk ti sekunds tidsstraff for feil start. Craig Breen er nummer to, 63 sekund bak Solberg.

Lakers vann også andre kamp

LeBron James og Anthony Davis scora 33 og 32 poeng då Los Angeles Lakers slo Miami Heat 124-114 i andre finalekamp i NBA i natt. Lakers leier 2-0 i best av sju-serien. Dei jaktar sin første NBA-tittel på ti år og sin 17. totalt.

Ventura på femteplass

Kristoffer Ventura er på femteplass etter at alle deltakarane var ferdig med andre runde i PGA-turneringa i Minnesota i natt. Ventura gjekk sin runde fire under par, og er ni slag under par totalt. Det er fire slag bak leiande Keegan Bradley. Tredje runde går i dag.