Октябрь
2020

Новости за 31.10.2020

Strand Larsen på skåringslista

Jørgen Strand Larsen teikna seg på skåringslista da Groningen vann 2-1 mot VVV-Venlo. Patrick Joosten sette inn det første og like etter pause sette nordmannen inn Groningen sitt andre. Det er 20-åringen sitt tredje mål i æresdivisjonen. Rett før slutt reduserte Georgios Giakoumakis for Venlo.

Sesongens første tap for Leipzig

Alexander Sørloth spilte hele kampen, men klarte ikke å skåre da hans RB Leipzig tapte sin første kamp for sesongen borte mot Borussia Mönchengladbach. Hannes Wolf skåret det eneste målet i kampen. Leipzig ligger på tredjeplass i Bundesliga etter seks kamper spilt.

Jota sikra sigeren

Liverpool vann 2-1 mot West Ham, men det starta tøft for dei regjerande meistrane. For etter knappe ti minuttar sette Pablo Fornals 1-0 for bortelaget. Mohamed Salah utlikna på straffespark like før pause. Diogo Jota har vore ein svært god signering for Liverpool så langt, og han hadde eit svært godt innhopp i dag også. Ti minuttar før slutt var han sikker aleine med keeper og gjorde at Liverpool kunne ta med seg alle tre poeng.

Uavgjort i Skien

Odd spelte 1-1 mot Sarpsborg i Eliteserien. Espen Ruud sende heimelaget i leiinga, men Mikael Dyrestam utlikna. Det er skot for baugen i Odd sin medaljekamp. Dei ligg etter denne kampen på femteplass tre poeng bak Rosenborg på tredje.

Oilers med sitt tredje strake tap

Vålerenga og Frisk Asker følger hverandre som skygger i toppen av eliteserien ishockey etter hver seier lørdag. Samtidig gikk Stavanger på sitt tredje strake tap. Den tidligere storheten Oilers har nå bare Narvik bak seg på tabellen etter åtte kamper.

Chelsea kjørte over Burnley

Chelsea herjet i bortemøtet med Burnley i Premier League lørdag kveld. London-klubben vant 3-0 etter skåringer av Hakim Ziyech, Kurt Zouma og Timo Werner. Chelsea ligger nå på fjerdeplass etter syv spilte kamper, ett poeng bak Liverpool med en kamp mindre spilt. Burnley, som var et frisk pust i Premier League med 10.-plassen forrige sesong, har hatt en begredelig start på sesongen. Laget har bare sanket ett poeng på sine seks første kamper og har bare Fulham bak seg.

Stabæk klare for Toppserien

Stabæk knuste KIL/Hemne heile 7-0 i dagens oppgjer i 1. divisjon. Heimelaget er med det klare for Toppserien neste sesong. Stabæk har vore fullstendig overlegne denne sesongen. Etter 16 serierundar har dei vunne 15 av dei, og har berre tapa ein kamp. Kaptein Melissa Bjånesøy skåra fire av måla. På skåringslista kom også Zara Jönsson, som er dottera til Stabæk-trenar Jan Jönsson.

Real Madrid på tabelltopp

Real Madrid vann 4-1 mot botnlaget Huesca i La Liga. Martin Ødegaard var tilbake i lett trening på fredag, men var ikkje ein del av troppen. Med sigeren klatra kvittrøyene opp på tabelltopp.

Engesvik avgjorde for Sandviken

Rakel Engesvik sikra sigeren med si 1-0-skåring da Sandviken slo Kolbotn i Toppserien. Etter dagens kamp ligg Sandviken på femteplass, medan Kolbotn ligg på niande.

Sheffield United med nok eit tap

Manchester City blei for sterke for Sheffield United. Bortelaget vann kampen 1-0, etter ei skåring av Kyle Walker som hadde Sheffield United som barndomsklubb. Det begynner å sjå dårleg ut for Sander Berge sitt lag, etter sju kampar står dei med berre eitt poeng.

Røa styrer mot nedrykk

Røa, som ligger helt i bunn av Toppserien, var på desperat jakt etter poeng mot Lyn. Selv om hjemmelaget tok ledelsen, snudde gjestene kampen og vant 3-1. Dermed står Røa fortsatt med åtte poeng, og det er fire poeng opp til Kolbotn på trygg plass med kun to serierunder igjen. Kolbotn tapte 1-0 for Sandviken.

Neymar ute med lårskade

Fotballstjernen Neymar blir ikke å se på banen før etter landslagspausen i november, skriver NTB. PSG-trener Thomas Tuchel bekrefter at Neymar er uaktuell for spill som følge av skaden han pådro seg i mesterligamøtet med Istanbul Basaksehir.

Haaland hyller Zlatan

Erling Braut Haaland (20) sliter med å forstå hvordan Zlatan Ibrahimovic (39) fortsatt herjer på øverste nivå. 18 mål på 26 kamper sier sitt. Mannen som nesten er dobbelt så gammel som Haaland, er igjen blitt en helt sentral spiller på San Siro. – Det er galskap. Zlatan er 39 år gammel, og han er så bra som dette, sier Haaland til ESPN.

Wolves med komfortabel siger

Wolverhampton vann 2-0 mot Crystal Palace i kveldens oppgjer i Premier League. I sin første kamp frå start sette Rayan Ait-Nouri inn 1-0 etter 18 minuttar. Knappe ti minuttar seinare fekk Daniel Podence si første skåring for sesongen. Like før slutt fekk Crystal Palace-spelar Luka Milivojevic raudt kort etter ein stygg takling på João Moutinho.